AK parti anayasa kampında

 AK Parti'nin 17. istişare ve değerlendirme toplantısı bugün Kızılcahamam Asya Termal Tesisleri'nde başladı. Bugüne kadar her yıl Cumartesi-Pazar 2 gün süren kamp, bu yıl yeni anayasa gündemi nedeniyle daha uzun süreli olacak. Öğleden sonra Kızılcahamam'd

AK parti anayasa kampında

 

AK Parti'nin 17. istişare ve değerlendirme toplantısı bugün Kızılcahamam Asya Termal Tesisleri'nde başladı. Bugüne kadar her yıl Cumartesi-Pazar 2 gün süren kamp, bu yıl yeni anayasa gündemi nedeniyle daha uzun süreli olacak. Öğleden sonra Kızılcahamam'daki termal tesislere yerleşen AK Partili vekiller ve parti yöneticileri, 17 Ekim Pazartesi günü akşama kadar kampta kalacak.

 

BAŞBAKAN MEVLİTTEN SONRA GELECEK

 

Geçen hafta kaybettiği annesi Tenzile Erdoğan için bugün akşam İstanbul'da okutulacak mevlit nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kampa gece geç saatlerde iştirak etmesi bekleniyor. Partililer bugün öğleden sonra aileleriyle birlikte odalarına yerleşirken, Başbakan Erdoğan açılış konuşmasını yarın saat 11.15'te yapacak.

 

TAZE VEKİLLERE TAKTİK

 

Kampın ilk sunumunu "Meclis Çalışmaları" başlığı altında AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli yapacak. Yeni dönemde anayasayı en hızlı şekilde çıkarmayı ve Meclis'i seri çalıştırmayı hedefleyen AK Parti yönetimi, bu çerçevede 12 Haziran seçimlerinde önemli bir bölümü yenilenen AK Parti Grubu'na özellikle yasama faaliyetleri konusunda taktikler verecek. 180'i 12 Haziran seçimlerinde ilk kez milletvekili seçilen 326 kişilik gruba protokol ve tüzük bilgilendirmesi de yapılacak. Böylece özellikle yeni milletvekillerinin Meclis'te acemilik çekmesi önlenecek.

 

 

ANAYASA VE TERÖR

 

Cumartesi yapılacak diğer sunumlarda, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, başta "Arap baharı" olmak üzere dış politika hakkında, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı olan Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu da Avrupa Konseyi'nin çalışma usulleri konusunda katılımcılara bilgi sunacak.

 

Kampın pazar bölümünde ise Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "ekonomi", İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "terörle mücadele" konularında milletvekillerine bilgi verecek. AK Parti'nin anayasa konusunda oluşturduğu komisyonun başkanlığını yürüten Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de "anayasa" çalışmaları konusunda bir sunumda bulunacak.

 

BAŞBAKAN KAMPTAN SONRA KAZAKİSTAN'A GİDECEK

 

Toplantılar her sunumun ardından soru-cevaplarla devam edecek. Toplantının son günü olan pazartesi günü ise Başbakan Erdoğan ve bütün bakanların katılımı ile "genel görüşme" gerçekleştirilecek. Burada bakanlar Başbakan Erdoğan'ın moderatörlüğünde milletvekillerinden gelen soruları cevaplandıracak. Kamp, Başbakan Erdoğan'ın Pazartesi günü saat 14.00'da yapacağı kapanış konuşmasıyla sona erecek.

 

Dört gün sürecek kampa AK Parti milletvekilleri, MKYK üyeleri, parti kurucularının yanı sıra bu yıl ilk kez Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla Gençlik ve Kadın Kolları MKYK üyeleri de aileleriyle birlikte katılacak. Kampta ilk kez yer alacak kadın ve gençlik kolları yöneticileri yeni anayasa için görüş bildirecek.

 

Başbakan Erdoğan, partisinin Kızılcahamam kampından sonra yurt dışı gezilerini sürdürecek. Başbakan Erdoğan, kamp programının ardından ilk yurt dışı gezisini Kazakistan'a yapacak. Erdoğan, 20 Ekim'de gideceği Kazakistan Almatı'da Türk Konseyi Zirvesi'ne katılacak.

 

 

ASYA TERMAL'DE KAPILAR KAPANDI

 

Bakanlar, milletvekilleri, MYK ve MKYK üyeleri, il başkanları, gençlik ve kadın kolları teşkilat yöneticilerinin de aileleriyle birlikte davet edildiği kamp nedeniyle Kızılcahamam'daki Asya Termal Oteli kapılarını diğer müşterilere kapattı. Hafta sonu için AK Partililer dışında rezervasyon yapılmıyor. Otelde akşamları AK Partililer ve aileleri için tasavvuf müziği konserleri de yapılacak

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem