Ailesi ölüm haberini televizyondan aldı

Bayramın birinci günü Mina'da şeytan taşlamaya giderken çıkan izdihamda hayatını kaybeden Türk hacılardan Cemaynur Bozkurt'un (70) yakınları, ölüm haberini televizyonlardan öğrendi.Mina'da yaşanan izdihamda öldüğü belirtilen Cemaynur Bozkurt ile birlikte

Ailesi ölüm haberini televizyondan aldı

Bayramın birinci günü Mina'da şeytan taşlamaya giderken çıkan izdihamda hayatını kaybeden Türk hacılardan Cemaynur Bozkurt'un (70) yakınları, ölüm haberini televizyonlardan öğrendi.

Mina'da yaşanan izdihamda öldüğü belirtilen Cemaynur Bozkurt ile birlikte 13 Eylül tarihinde Hacca giden eşi Salih Bozkurt da eşinin ölüm haberini Yozgat'taki yakınlarından öğrendi. Yozgat'taki oğlu Ersen Bozkurt ile sürekli telefonda görüşen Salih Bozkurt'un henüz eşini teşhis etmeye gitmediği ve resmi olarak ölüm haberinin bildirilmediği öğrenildi. Cemaynur Bozkurt'un, hayatını kaybeden hacılar arasında olduğunu basından öğrenen Yozgat'taki yakınları Bozkurt ailesinin evine akın etti, taziye ziyaretinde bulundu. Cemaynur Bozkurt'un kardeşi Ali İhsan Güloğlu, ablasının öldüğünü haberlerden duyduklarını belirterek, "Bizim elimizde şu anda ne bilgi, ne belge var. Ancak haberlerden duyduk. Eniştem de ablamla birlikte gitmişti, onun da yeni haberi oldu. Biz 4-5 saat önce duyduk eşi yeni duymuş ve hastaneye teşhise gidiyormuş. Arabistan'daki yetkilileri aradık kesin sonuç mu diye sorduk, kesin sonuç dediler. Takdiri ilahi ne diyelim. Eniştemi 2-3 saatte bir arıyoruz, hiçbir haber yok diyor. Ne şirket yetkilileri haber veriyor, ne diyanet yetkilileri haber veriyor. Hastane hastane dolaşıyor orada. Biz sadece basından, internetten gördüğümüz haberlerle öldüğünü biliyoruz. 10 dakika önce aradık, eniştem "benim haberim yok" diyor. En son kriz masasını aradık böyle bir isim var dediler. Oraya eniştemin numarasını verdik aramışlar ve şu anda teşhise gidiyor. Allah rahmet eylesin, günahlarını affetsin. İnşallah Allah onu cennetine kabul eder, o da bizlere şefaat eder" diye konuştu.

Babasıyla telefonda konuşan Ersen Bozkurt, daha önce kalp ameliyatı geçiren babasına ilaçlarını içmesini söyleyerek, "Seni de kaybetmek istemiyorum baba" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Mina'da bulunan ve eşinin ölüm haberini alan Salih Bozkurt'un fenalaştığı ve eşinin cenazesini teşhis etmeye gidemediği öğrenildi.

KAYIP HACILARDAN HABER YOK

Yozgat'tan 13 Eylül tarihinde kutsal topraklara gitmek üzere yola çıkan ve bayramın birinci günü yaşanan izdiham olayının ardından kendilerinden haber alınamayan hacılardan, İsmail Aslan, Şengül Aslan ve Satılmış Gençel'in yakınlarının endişeli bekleyişi ise devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem