Ağırlıklı gündem Suriye olacak

Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak.İç ve dış gelişmelerin masaya yatırılacağı toplantı saat 14.00'te başlayacak. Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleşecek toplantının ana gündem maddesi terörle mücadele olacak. Son gü

Ağırlıklı gündem Suriye olacak

Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak.

İç ve dış gelişmelerin masaya yatırılacağı toplantı saat 14.00'te başlayacak.
 
Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleşecek toplantının ana gündem maddesi terörle mücadele olacak.
 
Son günlerde yaşanan terör olayları ve bölgedeki gelişmeler toplantıda enine boyuna masaya yatırılacak.
 
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bölgede yapılan operasyonlar ve terör örgütüne vurulan ağır darbe, istihbarat bilgileri ışığında değerlendirilecek.
 
Terör örgütünün bölgedeki okullara yönelik saldırıları ile alınacak önlemler toplantıda konuşulacak konular arasında yer alıyor.
 
Ekonomide yaşanan gelişmeler de kurulun önemli gündem maddeleri arasında bulunuyor.
 
Bir diğer önemli konu ise 1'inci yılını tamamlayan Van Depremi olacak.
 
Depremin üzerinden geçen 1 yıllık süreçte bölgede yapılan çalışmalar masaya yatırılacak.
 
Bu kapsamda Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın bölgedeki son durum hakkında Bakanlar Kurulu'nu bilgilendirmesi bekleniyor.
 
Başbakan Erdoğan, yarın Van'a giderek depremzedelerle bir araya gelecek ve TOKİ'nin yaptığı konutların sahiplerine teslim edileceği törene katılacak.
 
Dış politika başlığında ise ağırlıklı gündem Suriye olacak.
 
Toplantıda, yaklaşık 2 yıldır dinmek bilmeyen şiddet olayları ile Kurban Bayramı'nda ateşkes ilan edilmesi için yürütülen diplomasi mücadelesindeki gelinen son nokta masaya yatırılacak.
 
Bu kapsamda Birleşmiş Milletler ve Arap birliği Özel Temsilcisi İbrahimi'nin Suriye temaslarında yaptığı görüşmeler kurulun gündeminde olacak.
 
Başbakan Erdoğan'ın, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad ile Bakü'de gerçekleştirdiği Suriye gündemli görüşme hakkında kurmaylarını bilgilendirmesi bekleniyor.
 
Toplantıda ayrıca Akçakale'ye atılan top mermisinin ardından bölgede yaşanan hareketlilik ve sınır güvenliği kurulun en önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor.
Türkiye'de bulunan kamplardaki Suriyeli sayısının kritik eşik 100 bini geçmesi ve bundan sonra atılacak adımlar da Bakanlar Kurulu'nda masaya yatırılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem