Ağar'dan Ak Parti'ye ilginç övgü

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu ve 1980 Darbesi Alt Komisyonu üyesi Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Yenipazar Kapalı Cezaevi'nde dinlenen Mehmet Ağar'la görüşmeleri hakkında bilgi verdi. Özdağ, Ağar'ı çok moralli gördüğünü belirte

Ağar'dan Ak Parti'ye ilginç övgü

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu ve 1980 Darbesi Alt Komisyonu üyesi Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Yenipazar Kapalı Cezaevi'nde dinlenen Mehmet Ağar'la görüşmeleri hakkında bilgi verdi. Özdağ, Ağar'ı çok moralli gördüğünü belirterek, "Cezaevi psikoljisi üzerinde yoktu. Hala Türkiye ile ilgili kafa yorduğunu, Ak Parti'nin Güneydoğu Anadolu'da çok güçlü olduğu için Türkiye'nin bölünmediğini söyledi." diye konuştu.

 
Cezaevinde yaklaşık 2 saat kaldıktan sonra ilk çıkan isim olan Özdağ, Ağar'dan özgeçmişini dinlediklerini söyledi. Mehmet Ağar'ın babasının 1960 darbesi döneminde Adana Emniyet Müdürü olarak görev yaptığını ve bu dönemde babasının tutuklandığını anlattığını ifade eden Özdağ, "Ardından yaşamış oldukları sıkıntıları, babasının işsizlik dönemini, yaşadıkları sıkıntıları dinledik. 7-8 vilayeti gezerek eğitimini tamamladığını söyledi. Kendisinden 1960 yılından itibaren 1971'e 1980'e uzanan yolda bir serancam dinledik tarihi seyir dinledik. Bu dönem içerisinde darbelerin kötü olduğunu söyledi. Ama burada siyasilerin üzerine düşen görevi layikiyle yapmaları gerektiğini söyledi." dedi.
 
Ağar'ın siyasi iktidarın, siyasetin güçlü olmasına vurgu yaptığını, "Siyaset güçlü olursa başkaları darbe yapmaya zemin bulamazlar ve darbelerine meşruiyet kazandıramazlar" ifadesini kullandığını aktaran Özdağ, Ağar'ın bu dönem içerisinde hem siyaset kurumu hem de emniyet kurumunun güçlü olması gerektiğine vurgu yaptığını anlattı. Özdağ, Mehmet Ağar'ın yıllarca MİT'e bağlı olarak çalışıp oradan bilgi aldıklarını, tüm bilgi teknolojilerinin MİT'te olduğunu emniyette olmadığını, şimdiyse emniyetin ve istihbari birimlerin çok güçlü olduğunu komisyon üyelerine anlattığını ifade etti.
 
"GELDİĞİM NOKTALARA DA ÖZAL SAYESİNDE GELDİM"
 
Özdağ, 28 Şubat'la ilgili kendisinin Mehmet Ağar'a, Uğur Mumcu'nun ölümünden sonra, "Bir tuğla çekersem altından çok şey çıkar" ifadesini kullanıp kullanmadığını sorduğunu kaydetti. Ağar'ın, bu ifadeyi kullanmadığını hatta bir kaç defa bu konuyu tekzip etmesine rağmen hala suçlandığı söylediğini aktardı. Korkut Özal'ın Turgut Özal'a yapılan suikastla ilgili Mehmet Ağar'ın tüm arka planları bildiğini ve bildiklerini sakladığı açıklamasını hatırlatarak bunu sorduğunu anlatan Özdağ, Ağar'ın "Ben Özal'a çok büyük saygı duyuyorum. Özal Türk siyasi hayatının duayenlerinden birisidir. Geldiğim noktalara da Özal sayesinde geldim. Özal değerli bir siyasetçi, Cumhurbaşkanı ve başbakandı. Ben bunları bilsem söylerdim, neden söylemeyim. Öyle birşey olsa aydınlatmak için elimden geleni yapardım." sözleriyle karşılık verdiğini aktardı. Manisa Milletvekili Özdağ, Ağar'ın Kartal Demirağ'ın dış bağlantısının bulunduğunu tahmin etmediğini ve suikastı psikolojik nedenlerle yaptığı düşüncesinde olduğunu da komisyon üyeleriyle paylaştığını aktardı.
 
"BÖLGEDEKİ HALKI BİRARAYA GETİREN UNSUR İSLAM"
 
Ağar, komisyona Pkk'nın 1990'lı yıllarda çok güçlü olduğunu ancak şimdi bu güçte olmadığını da anlattı. O dönemde askerlerin bölgedeki dini hassasiyeti ihmal ettiği, cenaze namazlarını dahi kılmadığı yönünde komisyon üyelerine bilgi veren Ağar, milletin değerleriyle barışılması için gayret gösterdiğini, zaman zaman dini değerlere gösterilen saygı nedeniyle askerlere yöre halkının çok daha büyük saygı gösterdiğini da dile getirdi. Darbeleri Araştırma Komisyonu üyesi Özdağ, Ağar'ın bölgede dini yapının ihmal edilmemesi gerektiğine vurgu yaptığını ve o bölgede halkı biraraya getiren unsurun İslam olduğu vurgusu yaptığını da aktardı.
 
Özdağ, Mehmet Ağar'ın kendilerine bütün hayatını terörle mücadeleye ve milletin güvenliğine adadığını söylediğini dile getirdi. Ağar'ın cevaplarından tatmin olup olmadığı sorusuna Özdağ, "Mehmet Ağar yaşadıklarını söyledi. Ben sadece sorularımı sordum.
 
"TÜRKİYE ASLA BÖLÜNEMEZ, ÇÜNKÜ AK PARTİ VAR"
 
Cezaevinde 7 yıl yatmış biri olarak Ağar'ı çok moralli gördüğünü ve üzerinde her hangi bir psikolojik emare görmediğini belirten Özdağ, "Cezaevi psikoljisi üzerinde yoktu. Hala Türkiye ile ilgili kafa yorduğunu Türkiye'yi düşündüğünü Ak Parti'nin Güneydoğu Anadolu'da çok güçlü olduğu için Türkiye'nin bölünmediğini söyledi." şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler