Ağaoğlu'ndan şok karar!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Kartal'daki denize sıfır 60 dönümlük arsası için yaptığı ihalede en yüksek teklifi, 1 milyar 335 milyon liralık hasılat taahhüdü ile DAP Yapı-Ağaoglu ortaklığı kazanmıştı.Aralık 2012'de ihalesi yapılan marina,

Ağaoğlu'ndan şok karar!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Kartal'daki denize sıfır 60 dönümlük arsası için yaptığı ihalede en yüksek teklifi, 1 milyar 335 milyon liralık hasılat taahhüdü ile DAP Yapı-Ağaoglu ortaklığı kazanmıştı.

Aralık 2012'de ihalesi yapılan marina, otel, rezidans, AVM, okul ve hastaneden oluşacak projede ortaklık yapısı değişti. Daha önce geliştirdiği 'My konseptli' projeleriyle tanınan ve Kartal'daki projede yüzde 51 hak sahibi olan Ağaoğlu şirketlerinden Eltes İnşaat'ın payı yüzde 0.50'ye düştü. Dap Yapı'nın payı yüzde 99.50'ye çıktı.

"ARTIK SORUMLULUK BİZDE"

Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Emlak Konut GYO'ya olan sorumlulukları nedeniyle tamamen çıkmadılar ama artık sorumluluk bizde. Zaten projenin başında Ali Bey'e biz ortaklık teklif etmiştik. Hisse oranının değişmesi bir sorun oluşturmaz." dedi.

AĞA'DAN İLK AÇIKLAMA

Yılmaz, projede seçim öncesi ön satış, seçim sonrası da resmi satışların başlayacağını ifade etti. Dap Yapı'ya destek olmak için ihalede yer aldıklarını söyleyen Ali Ağaoğlu ise "İhalde yeterlilik oranı için bulunduk. Temsili bir oranla projede kalmaya devam edeceğiz. Bölgede tecrübe sahibi Dap Yapı bu işi hakkıyla yapar. Zaten süreci Dap Yapı yönetiyordu. Yoğun bir dönemdeyiz ve bu iş için zaman ayıramadık. Projede kalıcı olmak isteseydik Eltes şirketiyle değil Akdeniz İnşaat ile katılırdık" dedi.

Projeden çekilme kararlarının 17 Aralık ve sonrası ile ilgili olmadığını belirten Ağaoğlu, diğer yatırım planlarında beklemeye geçmeyeceklerini dile getirdi.

542 MİLYON TL EMLAK KONUTA BIRAKILACAK

Kartal sahilindeki arsa üzerinde toplam 141 bin 896 metrekare inşaat alanı bulunuyor. Bunun 122 bin 271 metrekaresi konut ve hizmet alanı, 11 bin 614 metrekaresi Özel Sağlık Tesisi, 4 bin 501 metrekaresi Özel Eğitim Tesis Alanı ve 3 bin 509 metrekaresi ticaret alanı olarak yapılandırılacak. Ortaklar 1 milyar 255 milyon liralık hasılatın yüzde 40'ına denk düşen yaklaşık 542 milyon lirasını Emlak Konut GYO'ya bırakacak. Projede hızlı tren, marinanın yanında deniz uçağı ve deniz taksi gibi unsurlar da yer alacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler