Ağaoğlu Guinness’e girdi

Ağaoğlu Şirketler Grubu, bir dünya rekoruna imza atarak 2 bin 770 çalışanın katılımıyla "Guinness En Çok Kişiyle Baret Giyme Rekoru'nu kırdı.Tiyatro sanatçısı Veysel Diker'in sunuculuğunu yaptığını rekor denemesinde şantiye alanında toplanan Ağaoğlu çalış

Ağaoğlu Guinness’e girdi

Ağaoğlu Şirketler Grubu, bir dünya rekoruna imza atarak 2 bin 770 çalışanın katılımıyla "Guinness En Çok Kişiyle Baret Giyme Rekoru'nu kırdı.

Tiyatro sanatçısı Veysel Diker'in sunuculuğunu yaptığını rekor denemesinde şantiye alanında toplanan Ağaoğlu çalışanları 5 dakika boyunca baretlerini çıkarmadan bekletildi. Sürenin tamamlanmasının ardından şahitler huzurunda sayım sonucu daha önce bin 306 kişi ile Kanada'da olan rekor, 2 bin 770 kişi ile Türkiye'nin oldu.

Avrupa'nın en büyük karma projesi Maslak 1453 İstanbul, bu özelliği ile Guinness En Çok Kişiyle Baret Giyme Dünya Rekoru'nu kırarak Türkiye'ye de bir dünya rekoru kazandırdı. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu dünya rekoru ile ilgili olarak iş sağlığı ve güvenliği konusuna dikkat çekerek çalışanlarına şöyle seslendi:

"Arkadaşlar benim en değerli varlığım sizlersiniz. Benim paramdan daha kıymetlisiniz. Eğer bu işleri başarıyorsak bu sizlerin emeğinizle, alın terinizle oluyor. Onun için benim için çok kıymetlisiniz. Ben de sizden şunu rica ediyorum; birinizin saçının teli benim için paradan puldan, maldan mülkten çok daha değerlidir. Hepiniz kardeşimsiniz lütfen çalışırken kendi can güvenliğiniz için -iş güvenliği konusunda arkadaşlarımız çok hassaslar, size yardımcı olmaya çalışıyorlar- ama lütfen sizde onlara yardımcı olun. Çünkü bu sizin hayatınız ve bu hayat bir tane, başka da bundan değerli bir şey yok. Ben özellikle rica ediyorum, beni seviyorsanız çalışırken lütfen önce iş güvenliği, can güvenliği."

'Guinness Dünya En Çok Kişiyle Baret Giyme Rekoru" belgesini, Guinness World Records Türkiye Temsilcisi ve Tescilli Hakemi Şeyda Subaşı'nın elinden alan çalışanları adına alan Ağaoğlu, bu ödülün çalışanlarının alın teri olduğunu ve emeğe sonsuz saygı duyduğunu belirtti.

BİR DE ÖZÇEKİM REKORU

Tören sırasında Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu başta olmak üzere tüm yönetim kuruluna İTÜ Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural tarafından plaket takdim edildi. Öte yandan işçiler tarafından şantiye alanında açılan dev Türk bayrakları da elden ele dolaştırılarak sahneye ulaştırıldı. Ayrıca günün bir başka rekoru da Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu'nun 2 bin 770 kişinin tamamıyla özçekim yapması oldu.

Ağaoğlu Guinness’e girdi

Ağaoğlu Guinness’e girdi

Ağaoğlu Guinness’e girdi

Ağaoğlu Guinness’e girdi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem