Afyonkarahisar şehidini uğurladı

Tunceli'de yola döşenen el yapımı patlayıcının teröristlerce patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Kıdemli Astsubay Mehmet Şimşek'in cenazesi, Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde toprağa verildi. Cenazede şehit yakınlarının ağıtları yürekleri dağladı.Tuncel

Afyonkarahisar şehidini uğurladı

Tunceli'de yola döşenen el yapımı patlayıcının teröristlerce patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Kıdemli Astsubay Mehmet Şimşek'in cenazesi, Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde toprağa verildi. Cenazede şehit yakınlarının ağıtları yürekleri dağladı.

Tunceli-Erzincan karayolunun 35'inci kilometresinde bulunan Alacık köyü yakınlarında teröristler tarafından zırhlı aracın geçişi sırasında bomba patlatılması sonucu yaralanan 4 kişiden durumu ağır olan 2 asker, kaldırıldıkları Tunceli Devlet Hastanesi'ne yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu. Şehit olan askerlerden yaklaşık dört yıllık asker olan 26 yaşındaki Jandarma Kıdemli Astsubay Mehmet Şimşek'in cenazesi, uçakla Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığı Askeri Havaalanına getirildi. Buradan 112 Acil Servis'e ait ambulansa alınan cenaze, ocağı Çay ilçesine bağlı Çayırpınar köyüne getirildi.

"BOYNUNU BÜKTÜN GİTTİN BİLDİM Mİ KARIM MI KALIYOR?"

Şehit Şimşek'in naaşı helallik alınmak için baba evine getirilirken, burada ailesi ve yakılan tarafından yakılan ağıtlar yürekleri dağladı. Şehidin ablasının söylediği, "Seni biz böyle mi indirecektik Mehmet'im, aman Mehmet'im, canım Mehmet'im. Boynunu büktün gittin bildim mi karım mı kalıyor, anam mı kalıyor dedin? Biricik kardeşim, kardeşim" sözleri herkesi gözyaşlarına boğdu. Şehidin annesi Adile Şimşek ve henüz bir aylık eşi Şeyda Şimşek cenazede sinir krizleri geçirdiler. Anne ve gelin cenaze töreni boyunca kadın askerlerin kollarında güçlükle ayakta dururken, fenalık geçiren anne ve geline 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. Eşinin tabutunun ardından yürüyen Şeyda Şimşek yolda düşüp bayılırken, ilk müdahaleyi yine sağlık ekipleri ve kadın askerler yaptı.

ŞEHİDİN BABASINA BAKAN EROĞLU REFAKAT ETTİ

Helallik alınmasının ardından şehit Şimşek'in cenazesi defin edilmek üzere köy mezarlığı önünde hazırlanan tören alanına getirildi. Cenaze törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, askeri erkan ve yaklaşık bin kişi katıldı. Cenaze törenine Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık adına çelenk gönderildiği gözlendi. Cenazede şehidin babası Osman Şimşek'e Bakan Eroğlu refakat etti. Şehit Şimşek'in cenaze namazını Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Çabukçu kıldırdı. Cenaze namazının ardından Şehit Şimşek'in naşı silah arkadaşları ve vatandaşların omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı.

ŞEHİT ŞİMŞEK EVİN TEK OĞLUYDU

26 yaşında Tunceli'de şehit düşen Şimşek'in henüz 1 aylık evli olduğu, eşi Şeyda Şimşek'in eşi Mehmet Şimşek'in görev yeri olan Tunceli'ye gitmesinin üzerine baba evi olan Kahramanmaraş'a gittiği aktarıldı. Şehit astsubayın, ayrıca iki kız kardeşinin bulunduğu ve bir evin tek oğlu olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler