Afyon patlamasında ilginç karar

Afyonkarahisar'da 5 Eylül 2012'de, aralarında Trabzonlu Onur Fırat Dülger'in de bulunduğu 25 askerin şehit olduğu, 8'i asker 11 kişinin yaralandığı mühimmat deposu patlamasına ilişkin davayı gören Eskişehir 1'inci Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesi

Afyon patlamasında ilginç karar

Afyonkarahisar'da 5 Eylül 2012'de, aralarında Trabzonlu Onur Fırat Dülger'in de bulunduğu 25 askerin şehit olduğu, 8'i asker 11 kişinin yaralandığı mühimmat deposu patlamasına ilişkin davayı gören Eskişehir 1'inci Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesi heyetinin davadan çekilme kararı reddedildi.

Şehit ailesinin avukatlığını yapan Altan Ulutaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Ağustos'ta görülen davanın ikinci duruşmasında Mahkeme Başkanı Hava Hakim Binbaşı Ahmet Mithat Acar, Hava Hakim Üsteğmen Yusuf Hatip, Hava Hakim Teğmen Cevher Eren ile tarafsız olarak yargılamayı sürdürememe düşüncesiyle davadan çekilmek istediğini hatırlattı.

Bunun üzerine çekilme kararının ve dava dosyasının Gölcük Donanma Komutanlığı Askeri Mahkemesi'ne gönderildiğini anımsatan Ulutaş, şöyle konuştu:

"Gölcük Donanma Komutanlığı Askeri Mahkemesi de karar veremeyeceği gerekçesiyle dosyayı Askeri Yargıtay 3. Dairesi'ne gönderdi. Bunun üzerine heyetin çekilme kararı kabul edilmedi. Duruşma, 8 Ekim 2013'te yine 1. Hava Kuvveti Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde görülecek. Öte yandan Adli Tıp Kurumu Kimya İhtisas Dairesi'nin raporunda patlayan cephanelikte C4 plastik patlayıcı tespit edildi. Bu davanın seyri için çok önemli. Duruşmada bazı taleplerimiz de olacak."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem