Afrin Zeytin dalı Harekatında 5. gün: İşte son durum...

Afrin'e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı tüm hızıyla sürüyor. İşte son durum!

Afrin Zeytin dalı Harekatında 5. gün: İşte son durum...

Afrin harekâtının beşinci gününde savaş uçakları doğu, güneybatı ve güney cephesinde yer alan terör mevzilerine bomba yağdırıyor. Yayınlanan yeni haritada, yedi ayrı noktadan terör hatlarının yarıldığı görülüyor.

 

Suriye’nin Afrin kırsalında çatışmalarda yaralanan 3 Türk askeri ile 2 Özgür Suriye Ordusu askeri Kilis’e getirildi.

Zeytin Dalı Harekatı, Suriye’nin Halep kentine bağlı Afrin ilçesi kırsalında sürüyor. Bugün çatışmalarda yaralanan 3 Türk askeri ile 2 Özgür Suriye Ordusu askeri Kilis Devlet Hastanesine getirildi. Yaralı askerlerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Türk ordusuna ait bir helikopterin ilk kez görüntülendiği Afrin harekâtında çok sayıda bordo bereli asker Afrin'e girmek üzere gece yarısı sınıra ulaştı.

Anadolu Ajansı, Zeytin Dalı harekâtına katılan askerlerin arasına sızma girişiminde bulunan 8 teröristin öldürüldüğünü duyurdu. Başbakan Binali Yıldırım, şimdiye kadar 214 hedefin tarafından vurulduğunu söyledi. Stratejik öneme sahip Burseya Dağı çevresinde yakalanan bir YPG'li terörist, çevredeki bir tünelde 20 arkadaşının olduğunu söylüyor. ÖSO güçleri ayrıca bölgede bulunan bir çadırda YPG flaması buldu. Cinderes bölgesinde sıcak çatışma sabahtan bu yana devam ederken, Türk savaş uçakları ve helikopterler terör mevzilerini yoğun bombardımana tutuyor. Reyhanlı'ya roketlerin atıldığı bölgede Hammam köyünü YPG'li teröristlerden alan Türk ordusu ve ÖSO, içeri doğru ilerliyor. Türk savaş uçakları ayrıca güney cephesinde Basufan ve çevresini vuruyor. Basufan, muhaliflerin bulunduğu İdlib'in hemen üstünde yer alıyor. Sabah saatlerinde de doğudaki Afrin barajı çevresindeki terör kampları imha edildi. 

Afrin Zeytin dalı Harekatında 5. gün: İşte son durum...

Afrin kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada 2 Türk askeri yaralandı. Kilis Devlet Hastanesi'ne götürülerek acil serviste tedaviye alınan yaralı askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Hatay'ın Afrin sınırının bazı bölümleri özel güvenlik bölgesi ilan edildi. Valiliğin aldığı karara göre, sınır hattına siviller ve gazeteciler 7 Şubat'a kadar giremeyecek. Türk savaş uçakları, Kilis'in İkidam köyünün karşısındaki Darmık Dağı ve çevresindeki terör mevzilerini bombaladı.

Bu mevzilerden birinin ise terör örgütünün cephaneliği olduğu bildirildi. Mevzilere aynı zamanda karadan da eş zamanlı top atışı ile destek verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem