Afrin Zeytin Dalı Harekatında 4. gün: İşte son durum

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Afrin Zeytin Dalı Harekatı 4. gününe geldi. Harekatta terör hattı yarılırken YPG'lilerin dünya ile bağlantısı kesildi. İşte Zeytin Dalı Harekatında son durum.

Afrin Zeytin Dalı Harekatında 4. gün: İşte son durum

Türk Silahlı Kuvvetlerinin YPG, PKK, ve DAEş'e karşı başlattığı Afrin Zeytin Dalı Harekatı 4. gününe gelirken önemli ilerleme kaydedildi. Gece YPG'lilerin ÖSO güçlerini yarmaya çalışmasına karşı geri püskürtüldüler. İşte Zeytin dalı Harekatında son durum.



Türk ordusu ve ÖSO güçleri, halihazırda beş ayrı noktadan Afrin'e doğru terör hattını yardı. Afrin'de akşam saatlerinde internet bağlantısı koptu, radyo yayınları kesildi.

Dün girilen Burseya Dağı'nda gece boyunca silah sesleri kesilmedi, YPG'li teröristlerin dağa hendekler kazdığı ortaya çıktı.

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Afrin harekâtını görüşmek üzere bugün başkentte temaslarda bulunacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, harekâtı yöneten komutanlardan video konferans aracılığıyla bilgi aldı. Zeytin Dalı operasyonunu yöneten 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'le görüşen Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı, Hatay, Şanlıurfa, Kilis ve Gaziantep valilileriyle de bağlantı kurdu.

Afrin Zeytin Dalı Harekatında 4. gün: İşte son durum

TOP ATIŞLARI YAPILIYOR

Türk ordusu, Reyhanlı'ya atılan roketlerin ateşlendiği Cinderes bölgesini top mermileriyle dövüyor. 

Suriye'de terör örgütü PYD/PKK'nın Afrin'deki mevzilerine Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), topçu atışı yapılıyor.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında sınırın Kilis-Hatay hudut hattında konuşlu TSK birlikleri, Afrin'de tespit edilen terör örgütü mevzilerine sabah saatlerinden bu yana aralıklarla top atışı gerçekleştiriyor.

Patlama sesleri, Kilis'in Suriye sınırındaki bazı köylerden de duyuluyor.

Afrin Zeytin Dalı Harekatında 4. gün: İşte son durum

KOMANDOLAR HAZIRDA BEKLİYOR

Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı"nın 4. gününde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı komando birlikleri Afrin'e girmek için hazırlıklarını sürdürüyor. 

Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı komando birlikleri, Hatay’ın Kırıkhan ilçesine bağlı Yalankoz mevkisinde konuşlandırıldı. Komandolar bölgede bulunan tankların ve askeri araçların da bakımlarını yapıyor. Bölgede bulunan komando birlikleri olası bir takviye halinde Afrin’e gitmek için hazır bekliyor. 

ÖSO, YPG’Lİ TERÖRİSTLERİ BİR BİR TESLİM ALIYOR

Zeytin Dalı Harekatı, dördüncü gününde devam ederken, Özgür Suriye Ordusu askerleri, Afrin yakınlarında ele geçirdikleri köylerdeki PKK/YPG’lileri de bir bir teslim alıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’nin kuzeybatısında bulunan Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı, dördüncü gününde devam ediyor. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ilerleyişini sürdürürken, ÖSO askerleri köyleri YPG'lilerden kurtarıyor. ÖSO askerleri kurtardıkları köylerdeki YPG’lileri de bir bir teslim alıyor. Yakalanan YPG'lilerin üzerinden, örgüte ait belge ve kimliklerle, örgütün elebaşlarının fotoğrafları çıktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem