Afrin Operasyonunda son durum: O köyler alındı

TSK Afrin operasyonunda son durumu açıkladı.

Afrin Operasyonunda son durum: O köyler alındı

Afrin Harekatı'ndan (Zeytin Dalı Harekatı) kritik bölgelerden Cinderes kuşatıldı. Son dakika bilgilere göre, her an meskun mahal operasyonu başlayabilir. Cinderes'teki terör hedefleri havadan ve karadan vuruluyor.
 

TSK ve ÖSO, Afrin'in Tall Hamu ve Matinli köylerini teröristlerden temizledi.

CİNDERES'TEKİ HEDEFLER VURULDU

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Raco'da hakimiyet sağladıktan sonraki hedefi olan Cinderes havadan görüntülendi. İHA ile çekilen görüntülerde geniş tarım arazileri ile çevrili beldenin büyük ölçüde boşaltıldığı görülüyor. AA muhabirine konuşan yerel kaynaklar, PYD/PKK'nın Cinderes'teki sivilleri canlı kalkan olarak kullanmak için Afrin kent merkezine naklettiğini belirtiyor. Terör hedeflerinin vurulma anı da görüntülendi.

CANİKLİ, KOMUTA MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

Milli Savunma Bakanı Canikli, Zeytin Dalı Harekatı'nın Hatay'daki komuta merkezini ziyaret etti. Canikli, 2. Ordu Taktik Harekat Merkezi'nde Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel'den harekata ilişkin bilgi aldı.

2878 TERÖRİST ETKİSİZ, 147 BÖLGE ELE GEÇİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 2878 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçlerinin 5 köy ve 4 tepeyi daha almasıyla, harekâtın başından bu yana 3’ü belde merkezi, 114’ü köy olmak üzere 147 alan ele geçirilmiş oldu.

ŞERAN BELDE MERKEZİ TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ

TSK ve ÖSO, Afrin'in Harabat Çaranlı, Çaranlı ve Şirkan köylerini kurtararak Şeran belde merkezini teröristlerden temizledi.

SÖZDE 'SORUMLULAR' İÇİN ÖZEL ODA YAPMIŞLAR

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Afrin'in terör örgütlerinden arındırılmasına yönelik sürdürülen 'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında, 1 Mart günü, Raco beldesindeki Keltepe'de 8 askerin şehit olduğu, 13 askerin de yaralandığı çatışmada teröristlerin saklandığı metrelerce uzunluktaki tünellere, jandarma özel harekat ekipleri operasyon düzenledi. Teröristlerin 8 askeri şehit ettiği, çok sayıda tuzaklanan patlayıcıya rastlanan, sözde 'sorumlular' için özel bölümlerin bulunduğu tünelde mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Operasyon düzenleyen askerler, tünelde teröristlerin sözde 'sorumlular'ı için yapılan özel oda ile de karşılaştı. Odada televizyon, soba ve yaşam malzemesi olması dikkat çekti. Öte yandan yapılan incelemede, teröristlerin hain saldırı öncesi kullandığı mühimmatı çatışma bölgesine plastik bidonlarla taşıdığı ortaya çıktı.

TÜNELLERE BÖYLE GİRİLDİ

Teröristlerin çatışma öncesi saklandıkları Keltepe bölgesindeki tünele böyle girildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem