Afganistan'da kanlı operasyon

Baglan Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Ahmad Cavid Beşaret, Baglan genelinde Taliban'a karşı 117 köyde yürütülen 69 operasyonda 90 militan ve 34 askerin öldüğünü söyledi.Daha önce Taliban'ın etkili olduğu köylerin militanlardan temizlendiğini belirten Beşaret,

Afganistan'da kanlı operasyon

Baglan Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Ahmad Cavid Beşaret, Baglan genelinde Taliban'a karşı 117 köyde yürütülen 69 operasyonda 90 militan ve 34 askerin öldüğünü söyledi.

Daha önce Taliban'ın etkili olduğu köylerin militanlardan temizlendiğini belirten Beşaret, 30 militan ve 56 askerin yaralandığını ifade etti.

Beşaret, militanların, köy halkının seçmen kartı almasına engel olduğunu, bu yüzden güvenliği sağlamak için operasyon başlattıklarını kaydetti.

Baglan Bağımsız Seçim Komisyonu Başkanı Abdulmelik Hanifi de bölgede güvenliğin sağlanması sonucu herkesin seçmen kartı alacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaştıkça terör saldırıları artarken, güvenlik güçlerinin operasyonları da devam ediyor. Yıl başından beri yüzlerce terör üyesi öldürüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler