AFAD’dan Artvin’deki sel faciasıyla ilgili açıklama

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sel faciasının yaşandığı Artvin'e 31 kişilik uzman ekip gönderildiğini duyurdu.AFAD'dan yapılan açıklamada, "Artvin ilinin Arhavi ve Hopa ilçelerinde bugün öğle sularında başlayan aşırı yağışlar n

AFAD’dan Artvin’deki sel faciasıyla ilgili açıklama

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sel faciasının yaşandığı Artvin'e 31 kişilik uzman ekip gönderildiğini duyurdu.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Artvin ilinin Arhavi ve Hopa ilçelerinde bugün öğle sularında başlayan aşırı yağışlar nedeniyle sel afeti ve heyelanlar meydana geldi. Meydana gelen sel neticesinde 8 vatandaşımız hayatını kaybetti. Kayıp 2 vatandaşımızı arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Meydana gelen afetler dolayısı ile Başbakanlık AFAD koordinasyonunda 31 kişilik AFAD arama kurtarma ekibi olay yerinde görevlendirilmiştir. Samsun'dan 10 kişilik AFAD arama kurtarma ekibi de Genelkurmay Başkanlığı'na ait hava aracı ile olay yerine gönderildi. Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 1 adet helikopter de Samsun'dan bölgeye sevk edildi. Ayrıca, Doğu Karadeniz Bölgesinde meydana gelebilecek aşırı yağışlara karşı; bölgedeki tüm İl AFAD Müdürlükleri teyakkuza geçirilmiştir" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler