Af örgütü:"Türkiye'ye biber gazı satmayın!"

Uluslararası Af Örgütü'nden dünyaya Türkiye çağrısı! Af örgütü, gösterilerde kullanılan biber gazını örnek göstererek Türkiye'ye biber gazı satışının durdurulmasını istedi. Örgütün yayınladığı listede biber gazının yanısıra zırhlı araç ve çevik kuvvetin k

Af örgütü:"Türkiye'ye biber gazı satmayın!"

Uluslararası Af Örgütü'nden dünyaya Türkiye çağrısı! Af örgütü, gösterilerde kullanılan biber gazını örnek göstererek Türkiye'ye biber gazı satışının durdurulmasını istedi. Örgütün yayınladığı listede biber gazının yanısıra zırhlı araç ve çevik kuvvetin kullandığı teçhizatlar da var.

Uluslararası Af Örgütü açıklamasında, söz konusu çağrının, polisin son üç günde İstanbul ve diğer şehirlerde, bazıları şiddet içeren protestoları dağıtmak için bir kez daha fazla miktarda biber gazı ve tazyikli su kullanmasının üzerine yapıldığı belirtildi.

BİBER GAZI DA VAR ZIRHLI ARAÇTA

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Araştırmacısı Andrew Gardner, “Türk polisinin gösterileri bastırmak için ihlale yönelik güç kullanımına dönmesi, bu tarz ölümlerin ve yaralanmaların tekrar yaşanmasını önleyici adımlar atılana kadar bütün ülkelerin Türkiye’ye biber gazı, zırhlı araç ve diğer çevik kuvvet cephane teçhizatı sevkiyatını durdurması ihtiyacının altını çiziyor. Hükümetlere, bir tavır takınarak, Türkiye’ye toplanma özgürlüğüne saygı duyup ihlale yönelik güç kullanımına bir son vermesi için baskı uygulamaları konusunda çağrı yapıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem