Adliyede "çocuk gözüyle adalet"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İstanbul’daki ilk ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen "Çocuk gözüyle adalet" temalı şiir, resim ve kompozisyon yarışması sonuçlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekillerinden Ali Cengiz Hacıosmanoğlu’nun

Adliyede "çocuk gözüyle adalet"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İstanbul’daki ilk ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen "Çocuk gözüyle adalet" temalı şiir, resim ve kompozisyon yarışması sonuçlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekillerinden Ali Cengiz Hacıosmanoğlu’nun ön ayak olduğu yarışmada dereceye giren öğrenciler, İstanbul Adliyesi’nde düzenlenen törenle ödüllendirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul’da bulunan ilk ve ortaokul öğrencileri arasında, "Çocuk gözüyle adalet" temalı şiir, resim ve kompozisyon yarışması düzenledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekillerinden Ali Cengiz Hacıosmanoğlu’nun öncüsü olduğu yarışma için, İstanbul’daki bütün ilk ve ortaokullara davetiye gönderilirken 700 okuldan öğrenciler yarışmaya katıldı.

Öğrencilerin hazırlamış oldukları projeler öncelikle öğrenim gördükleri okullarda ön elemeden geçti. Okul yöneticileri başarılı buldukları 5 projeyi ise Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan seçici kurula gönderdi. Yarışmada ödüle layık görülen öğrenciler için adliyenin konferans salonunda ödül töreni düzenlendi. Ödül töreninde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, yarışma fikrini hayata geçiren Başsavcıvekili Ali Cengiz Hacıosmanoğlu ve adliye personeli hazır bulundu. Dereceye giren öğrencilere ödüllerini İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilleri ve öğretmenleri verdi. Teşekkür belgesi ve plaket ödülü alan öğrencilerin heyecanlı olduğu görüldü.

Şiir dalında ödül alan öğrenciler İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu’nun ricası üzerine ödül kazanan şiirlerini okudu. Başsavcısı Hadi Salihoğlu şiir dalında üçüncü olan Rümeysa Hüsna Kuzu isimli öğrencinin ödülünü aldığı sırada “Sayın Başsavcım bu güzel kız şiirini okumak istiyormuş. O şansı verelim ona. Birinci ve ikincileri de alalım onlarda şiirlerini okursa dinleyelim onları” diyerek ricada bulundu. Bunun üzerine şiir dalında ödül alan öğrenciler şiirlerini de okudu.

Ödül töreninin sona ermesiyle ödül kazanan öğrenciler ve aileleri Başsavcı Hadi Salihoğlu ile fotoğraf çektirdiler. Bu sırada Başsavcı Hadi Salihoğlu ödül töreniyle ilgili görevi devraldığı Başsavcı Turan Çolakkadı’yı kastederek ‘Emek Turan Başsavcımızın ve Ali Cengiz Beyin emeği bunlar.’ Biz emeğin üstüne konduk yani böylece” dedi.

Ödül törenin ardından kameralara açıklama yapa Başsavcı Salihoğlu, “Yarışma düzenlendiğini dün öğrendim. Hep birlikte sevgili öğrencilerimiz ve aileleriyle bu duygularımızı paylaştık. Şiiri seven, resmi seven, kompozisyonu seven, güzel ruhlu bir insan, bunları sevmek insanın ruhunu geliştiren bir konu. Bu ara en büyük eksikliklerimizden bir tanesi belki de şiiri, kompozisyonu, güzel resimleri unutmamız” dedi.

Daha sonra Başsavcı Salihoğlu ile ödül törenine katılanlar yarışmaya gönderilen resimlerin sergilendiği salonu gezdi. Başsavcı Salihoğlu’nun resimlerle bir hayli ilgilendiği ve beğendiği dikkat çekti. Cübbe giyen öğrenciler alanda bulunan temsili mahkeme kürsüsüne çıktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem