Adliye binasına saldırı kamerada

Asker olan şüpheli koordineli çalışmalar sonucu yakalanırken, olayla ilgili yaşı küçük 2 kişi ile birlikte toplam 5 kişinin tutuklandığı, bir kişiye de adli kontrol kararı verildiği öğrenildi. Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, "4 Kasım 2013 günü il

Adliye binasına saldırı kamerada

Asker olan şüpheli koordineli çalışmalar sonucu yakalanırken, olayla ilgili yaşı küçük 2 kişi ile birlikte toplam 5 kişinin tutuklandığı, bir kişiye de adli kontrol kararı verildiği öğrenildi. Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, "4 Kasım 2013 günü ilimiz Silopi Adliye binasına düzenlenen el bombalı saldırı sonucu 1 polis memuru ve 3 vatandaş hafif şekilde yaralanmıştır.

Saldırı olayının aydınlatılması ile olayın faillerinin tespit edilmesine yönelik yürütülen kapsamlı araştırma ve çalışmalar neticesinde, saldırıyı düzenlediği, organize ettiği ve saldırının gerçekleşmesine yardım ettiği tespit edilen şüphelilere yönelik 26 Kasım 2013 günü Silopi ilçemizde gerçekleştirilen planlı operasyon kapsamında 3'ü yaşı küçük, 4'ü yaşı büyük olmak üzere toplam 7 şüpheli şahıs yakalanmıştır.

28 Kasım 2013 günü, yakalanan şüpheliler Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilmiş olup, yaşı küçük 1 şüpheli cumhuriyet savcısının talimatı ile serbest bırakılmış, yaşı büyük 1 şüpheli hakkında mahkemece adli kontrol kararı verilmiş, yaşı küçük 2 ve yaşı büyük 3 olmak üzere toplam 5 şüpheli ise mahkemece tutuklanmıştır. Ayrıca bahse konu saldırı olayında el bombasını attığı tespit edilen şüpheli 1 şahsın Erzincan ilinde asker olduğunun tespit edilmesi üzerine, ilgili makamlar ile kurulan koordine neticesinde hakkında çıkarılan yakalama kararına istinaden 28 Kasım 2013 günü Erzincan Merkez Komutanlığı görevlilerince yakalanmış olup, gerekli işlemler için adli mercilere sevk edilecektir" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem