Adli Tıp: Değer Deniz’in kati zanlısı...

Müzisyen Değer Deniz'in öldürülmesi olayının zanlısı C.M. hakkında Adli Tıp Kurumu'ndan mahkemeye gönderilen raporda sanığın olay tarihinde işlediği suçun hukuki sonuçlarını algılayabildiği belirtildi. Beyoğlu'ndaki evinde 5 Mayıs 2015 tarihinde boğularak

Adli Tıp: Değer Deniz’in kati zanlısı...

Müzisyen Değer Deniz'in öldürülmesi olayının zanlısı C.M. hakkında Adli Tıp Kurumu'ndan mahkemeye gönderilen raporda sanığın olay tarihinde işlediği suçun hukuki sonuçlarını algılayabildiği belirtildi.

Beyoğlu'ndaki evinde 5 Mayıs 2015 tarihinde boğularak öldürülmüş halde bulunan müzisyen Değer Deniz'in katil zanlısının yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 1'inci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık C.M. cezaevinden getirilirken, Değer'in ailesi ve avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşmanın başlamasının ardından mahkeme, sanık C. M.'nin sosyal inceleme raporunun dosyaya ulaştığını belirtti. Adli Tıp Kurumu'ndan alınan raporda, "Sanık C.M.'nin olay tarihinde işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama yeteneğinin yeterince gelişmiş olduğu" anlatıldı.

Duruşmada, Değer Deniz'in kardeşi Orhan Deniz'in Maltepe Çocuk ve Gençlik Cezaevine yazı yazarak sanık C.M.'nin 18 yaşından büyük olduğunu ifade ettiği, sanığın normal bir cezaevine nakledilmesini talep ettiği belirtildi. Cezaevinin ise bu yazıyı mahkemeye gönderdiği kaydedildi. Duruşmada Kadınları Dayanışma Vakfı, katılma talebinde bulundu.

"KIZIM EVİNE GELİP GİDENİ ÖZELLİKLE SEÇERDİ"

Değer Deniz'in Mersin'de yaşadığını belirten annesi Ayşe Sevinç Sözer, şikayetçi olarak verdiği ifadesinde kızıyla yakın bir ilişkisi olduğunu, anne kızdan öte bir arkadaş gibi olduklarını söyledi. Kızının arkadaşlarını titizlikle seçtiğini aktaran anne Sözer, "Kendisi küçük bir evde oturuyordu. Evine gelip giden kişileri özellikle seçerdi. kendisiyle bu konuda sürekli konuşurduk bu olayı yapan kişinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum.

"MÜZİSYEN MİSİN DEDİM "EVET" DEDİ"

Duruşmada daha sonra tanık ifadelerine geçildi. C.M.'nin olaydan sonra bindiği taksinin şoförü Recep Baş, tanık olarak ifade verdi. Olaya ilişkin bilgisi olmadığını belirten Baş, "Sabah 6 sıralarında Cihangir'de taksiye bindi. Kendisine nereye gideceğimizi sorduğumda devam edelim dedi. Terli olduğunu gördüm. Müzisyen olup olmadığını sorunca "evet" diye yanıt verdim. Kasımpaşa Kulaksız tarafına doğru çıktık. Burada Pazar olduğunu görünce inmesini söyledim ve gitti. Şahsın kıyafetlerine çok dikkat etmedim. Kan lekesi olup olmadığına dikkat etmedim " diye konuştu.

"BABAM RAHATSIZ PARA LAZIM DEDİ, KLARNETİ SATMAK İSTEDİ"

Sanık C.M.'nin Deniz Değer'e ait klarneti sattığı Galip Özdemir tanık olarak ifade verdi. Tanık Özdemir ifadesinde, "Kızıma ait müzik aletleri satan bir dükkan var Beyoğlu'nda. Ben oradayken akşam 22.00 sıralarında sanık dükkana geldi. Elindeki klarneti satmak istedi ama ben ikinci el klarnet almadığını söyledim. Klarnet para etmez, işe yaramaz dedim. Başımda durmakta ısrar etti. Bana her an bir şey yapabilir diye korktum. Tophane'de oturduğunu, babasının rahatsız olduğunu ve ısrarla klarneti almamı istedi. ben de çekindiğim için kendisine 40 TL para verdim. İstediğin zaman parayı bana geri getirebilirsin. Ama klarnet işe yaramaz. Klarneti masanın üzerine bıraktı" dedi.

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme, suçtan zarar görmedikleri gerekçesiyle Kadınları Dayanışma Vakfı'nın katılma talebini reddetti. Mahkeme, sanık C.M.'nin tutukluluk halinin devamına karar verirken, ifadesi alınmayan tanıkların ifadelerini almak üzere duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Müzisyen Değer Deniz, Beyoğlu'ndaki evinde elleri bağlanıp boğularak öldürülmüş halde bulunmuştu. Deniz'in evindeki klarnet takımı ve cep telefonu da çalınmıştı. Olay yeri güvenlik kameralarını inceleyen polis, bir adrese baskın yaparak 17 yaşındaki C.M. isimli şahsı gözaltına almıştı. C.M. ifadesinde cinayeti itiraf ettikten sonra tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Çocuk Bürosu Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede sanık C.M.'nin "Bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak amacıyla adam öldürme", "konutta yağma" ve "cinsel saldırı" iddiasıyla 43 yıldan 58 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem