Adıyaman'dan petrol fışkırdı!

Adıyaman'da yapılan petrol arama çalışmaları kapsamında Şambayat mevkiisindeki artezyen kuyusunun bin 420'nci metresinde ham petrol fışkırdı.Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan petrol arama çalışmaları ka

Adıyaman'dan petrol fışkırdı!

Adıyaman'da yapılan petrol arama çalışmaları kapsamında Şambayat mevkiisindeki artezyen kuyusunun bin 420'nci metresinde ham petrol fışkırdı.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan petrol arama çalışmaları kapsamında Doğu Şambayat-1 Lokasyonu artezyen kuyusunun bin 420'nci metresinde ham petrol fışkırdı.

Ham petrolün çıktığı Doğu Şambayat-1 artezyen kuyusunda TPAO Bölge Müdürü Halil Murat Demir ve TPAO çalışanları ile birlikte incelemelerde bulunan Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Doğu Şambayat-1 Lokasyonu artezyen kuyusu sondaj çalışmalarına TPAO Bölge Müdürlüğü'nce yaklaşık 1 ay önce başlandığını belirterek, sondaj derinliği bin 420 metre olan bu kuyuda günlük petrol üretim kapasitesinin 400 varil olduğunu söyledi.

Bin 420 metre derinliğindeki sondaj kuyusunun artezyen üretim yaptığını ve çıkarılan petrolün kalitesinin orta kalite olduğunu ifade eden Vali Sodan, "TPAO Bölge Müdürlüğünce Adıyaman'da petrol arama çalışmaları devam etmektedir. Çıkarılan ham petrol hem ülkemiz hem de ilimiz açısından çok sevindiricidir. Önümüzdeki dönemde daha iyi yapılacak sondajlarla daha da güzel neticeler alacağımıza inanıyorum. Büyük bir özveri gösteren TPAO Bölge Müdürlüğü çalışanlarına da teşekkür ediyorum" dedi.

Adıyaman TPAO Bölge Müdürlüğü tarafından petrol arama çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini ve yapılan çalışmalarla daha güzel sonuçlar elde edileceğini sözlerine ekleyen Vali Sodan, büyük bir stratejik öneme sahip çıkarılan ham petrolün ülke ve Adıyaman ekonomisine hayırlı olması temennisinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem