Adıgüzel: Van' a 4 tır ulaştırdık

Kızılay Trabzon Şube Başkanı Fuat Adıgüzel, geçtiğimiz Pazar günü Van’da yaşanan deprem sonrası Kızılay olarak seferber olduklarını belirterek “Şu anda bu depomuzdan bin 100 çadır, 500 battaniye, 125 uyku tulumu, 100 mutfak setini dört tır ile deprem bölg

Adıgüzel: Van' a 4 tır ulaştırdık

Kızılay Trabzon Şube Başkanı Fuat Adıgüzel, geçtiğimiz Pazar günü Van’da yaşanan deprem sonrası Kızılay olarak seferber olduklarını belirterek “Şu anda bu depomuzdan bin 100 çadır, 500 battaniye, 125 uyku tulumu, 100 mutfak setini dört tır ile deprem bölgesine ulaştırdık. Bunun dışında vatandaşlarımızdan gelebilecek maddi yardımlarda olursa bunları da deprem bölgesine ulaştıracağız” dedi.
Van Erciş’deki deprem konusundaki çalışmalara değinen Adıgüzel “Gece bile kan merkezlerimiz açık kan bağışlarını almayı sürdürüyoruz. Ancak şu anda genel merkez bizden deprem bölgesi için kan talebinde bulunmadı. Diğer merkezlerden 1500 ünite kadar kan bağışı deprem bölgesine gönderilmiştir. Ayrıca Samsun’dan Artvin’e kadar bölgeyi içine alan bir afet depomuz var. Depomuz yaşam malzemeleriyle dolu; çadır, battaniye, soba, uyku tulumu, mutfak setleri, jeneratörler mevcut. İhtiyaca göre bunları afet bölgelerine intikal ettiriyoruz. Şu anda bu depomuzdan 1100 çadır, 500 battaniye, 125 uyku tulumu, 100 mutfak setini dört tır ile deprem bölgesine ulaştırdık. Bunun dışında vatandaşlarımızdan gelebilecek maddi yardımlarda olursa bunları da deprem bölgesine ulaştıracağız” diye konuştu.

“KAN BAĞIŞINDA İSTEDİĞİMİZ HEDEFE ULAŞAMADIK”
Kan bağışı konusunda Trabzon’da koydukları hedefin oldukça uzağında olduklarına dikkat çeken Adıgüzel “Sebebini anlamış değiliz. 2011’in tespit edilen hedeflerine ulaşamadık. Kızılay merkezimiz bu konunun nedenlerini araştırıyor. Tabi ki biz bunun nedenlerini bularak kan bağışı sayısında yaşadığımız sıkıntıyı aşacağız. Tabi bizim en çok kan bağışı sağladığımız kesim üniversite öğrencileri. Halkımız bu konuda pek duyarlı değil. Ancak kan bağışlarında güz döneminde bir artış söz konusu. Bunun sebepleri genellikle mevsimsel. İnsanlar yaz döneminde aşırı sıcaklardan kaçıp köylere çıkıyor veya kışın soğuktan korunmak için evlerine kapanıyor. Bu durumda bizler de kan bağışında bulunacak pek insan bulamıyoruz. Eylül, Ekim, Kasım, Nisan, Mayıs, Haziran arasında artış olmasının nedenleri de insanların rahatça gezebildiği hava koşulları oluşuyor. Bir başka etken de üniversitenin ve okulların açılması. Genelde kan bağışı yapan kesim öğrenciler olduğundan bizlerde bu dönemde yoğun kan bağışı almaktayız” şeklinde konuştu.
Trabzon’daki kan bağışı konusunda orta yaştaki vatandaşların bilinçlendirilmesi için bir ekip kurduklarını da belirten Adıgüzel “Bağış yapılmasını teşvik etmek için görevlendirdiğimiz arkadaşlar kurumlara, büyük iş merkezlerine, insanların kalabalık oldukları yerlere giderek insanlara kan bağışı yapmanın gerekliliklerini anlatıp onları bağış yapmak için yönlendiriyorlar” ifadelerini kullandı.
Kızılay’ın Kurban Bayramı’nda kurbanlarının yurt içinde değil, Somali’de kesileceğini belirten Adıgüzel ”Bu karar daha önceden alındı. Tabi karar deprem olayından önce alındı. Bu sene Kızılay sadece Somali için bağışı kabul ediyor ve aldığımız bütün kurban bağışlarını Somali’de keseceğiz. Van için ayrı bir programımız şu anda yok” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler