Adı salona verildi...

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Bülent Ecevit, Kültür Merkezi düzenlenen törenle açıldı.Gezi Parkı odaklı olaylarda hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın ismi salonlardan birine verildi.Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ka

Adı salona verildi...

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Bülent Ecevit, Kültür Merkezi düzenlenen törenle açıldı.Gezi Parkı odaklı olaylarda hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın ismi salonlardan birine verildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Karaalioğlu Parkı içerisinde işlevini yitiren nikah salonunu Bülent Ecevit Kültür Merkezi’ne dönüştürdü. Merkezde, 165 kişilik çok amaçlı konferans salonu, müze ve sergi salonu, kafeterya yer alıyor. Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra 15 yaşında hayatını kaybeden Berkin Elvan’ının ismi de ‘Berkin Elvan Kültür Salonu’ adıyla salonlardan birine verildi.

BERKİN ELVAN İSMİ VERİLDİ

Açılışta konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, merkezin 2003 yılında projelendirildiğini hatırlatarak, Antalya’nın en güzel manzaralı yerine Bülent Ecevit Kültür Merkezi’ni yaptıklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesinin üçüncü kültür merkezini açtıklarını kaydeden Başkan Akaydın, “Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nin 2 bin 600 metrekare kapalı alanı ve 2 bin 500 metrekare bahçesi var. Berkin Elvan’ın isminin yaşatılacağı bir de büyük salonumuz var. Bülent Ecevit’in yanında ikinci Karaoğlan olarak Berkin Elvan yaşayacak. Bu merkezin Antalya kültürüne katkılar yapacağına inanıyorum” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ise yerel seçimlere 15 gün kaldığını ifade ederek, ülkenin bölünmeye çalışıldığını ve kan üzerinden siyaset yapıldığını savundu. Akkaya, Berkin Elvan ve Burak Can’a da Allah’tan rahmet diledi.

"ALANLARDAKİ KALABALIĞA İNANMAYIN"

15 gün sonra yapılacak seçimlerde demokrasiye inanmış bir partinin neferleri olarak, sandıkta gereken dersi vereceklerini belirten Akkaya, "Antalya’da olduğu gibi Türkiye’de yerelde iktidar olacağız. AKP’nin alanlardaki kalabalığına inanmayın. 30 Mart’ta yerelde iktidar olacaktır. Ardından genelde seçimde iktidar olacaktır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından merkezin açılış kurdelesi kesilerek, sergiler gezildi.

Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akaya, Başkan Akaydın ve protokol üyeleri Berkin Elvan Kültür Salonu’nda tiyatro gösterisini de izledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler