Adanur" Mimar Sinan'ı iyi anlamalıyız"

 Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Sayim Adanur  15 Ekimde başlayacak olan “Türk Dünyası Mühendislik Mimarlık ve Şehircilik kurultaylı öncesi bir basın açıklaması yaptıAdanur’unu yaptığı yazılı açıklama aynen şöyleBilindiği gibi 15- 18 Ekim 2012  tarihl

Adanur" Mimar Sinan'ı iyi anlamalıyız"

 Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Sayim Adanur  15 Ekimde başlayacak olan “Türk Dünyası Mühendislik Mimarlık ve Şehircilik kurultaylı öncesi bir basın açıklaması yaptı

Adanur’unu yaptığı yazılı açıklama aynen şöyle

Bilindiği gibi 15- 18 Ekim 2012  tarihleri arasında bu yıl 5.si düzenlenen Türk Dünyası Mimarlık Mühendislik ve Şehircilik kurultayı kentimizde yapılacaktır.

Dünya mimarlık mirasına  başyapıtlar kazandırmış olan Anadolu Türk kültürünün temel taşlarından Mimar Sinan’ın bu organizasyonda ana tema olarak kabul edilmesi biz mimarlar için onur vericidir. Kentleşme ve kötü yapılaşma sorunları ile karşı karşıya kaldığımız bu günlerde kültürel  mirasımıza sahip çıkmak, kentlilik bilincinin toplumumuzda bir yaşam tarzına dönüştürmek için büyük usta mimar Sinan’ı daha iyi tanımalı ve anlamalıyız.

 Kurultay kapsamında mimarı kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarmak düşüncesi ile üyemiz Doç Dr Ömer İskender Tulum şubemizi temsilen 15 ekim pazartesi 16 30 da hamamızade ihsan bey kültür merkezinde mimar Sinan konulu bir konferans verecektir.

Başta kent yaşayanları olmak üzere yöneticieleri ve meslektaşlarımızın türk Dünyası mimarlık ve şehircilik kurultayına davet ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem