Adanalı şehit memleketine uğurlandı

Tunceli'de şehit olan polis memuru Murat Savaş Kale'nin cenazesi, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törenin ardından memleketi Adana'ya uğurlandı. Şehidinin eşinin babasının henüz görmediği bir aylık bebeği ile katıldığı törende gözyaşları sel ol

Adanalı şehit memleketine uğurlandı

Tunceli'de şehit olan polis memuru Murat Savaş Kale'nin cenazesi, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törenin ardından memleketi Adana'ya uğurlandı. Şehidinin eşinin babasının henüz görmediği bir aylık bebeği ile katıldığı törende gözyaşları sel oldu.

Tunceli merkezinde bulunan Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi'ne PKK'lı teröristlerin uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda şehit olan 30 yaşındaki polis memuru Murat Savaş Kale için tören düzenlendi. Elazığ Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törene İl Valisi Murat Zorluoğlu, Tunceli Valisi Osman Kaymak, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Elazığ Emniyet Müdürü Nihat İşlek, Tunceli Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, şehidin babası Beşir, annesi Makbule, eşi Belgin ve şehidin görevi nedeniyle görmeye gidemediği 1 aylık bebeği Yusuf Nihat ile kurum müdürleri ve silah arkadaşları katıldı.

"İNŞALLAH BUNLARIN KÖKÜ KAZINIR"

Tören alanında Vali Murat Zorluoğlu ile İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek'in taziyelerini bildirip acısını paylaştığı şehit babası emekli polis Beşir Kale, "Bu hainlere fırsat vermeyelim. Bunlar kalleş. Valim sizler bu hainlere fırsat verdirmeyin. Benim oğlum gitti, başka biri daha onun gibi gitmesin. Benim oğlum şehit oldu, başka çocuklar şehit olmasın. Oğlum inşallah şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Bu hainler arkadan vurdukça ne yapalım. İnşallah bunları kökü kazınır" dedi.

Kendisinin 1979-80 tarihleri arasında Zonguldak'ta görev yaptığı sırada yaşanan saldırıda yaralandığını ifade eden baba Kale, "Allah bizi öldürmedi, onlara fırsat vermedik. Onları öldürdük" diye anlattı.

Tören, şehidin naaşının meslektaşlarının omuzlarında tören alanına getirilmesi ile başladı. Bu sırada şehidin yakınları ve meslektaşları gözyaşlarına boğuldu. Bir yaşındaki oğlu ile birlikte törene katılan şehidin eşi Belgin Kale ise ağıtlar yaktı.

Törende konuşan Tunceli Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, yapılan bu saldırıyı her şeyden önce bir insan olarak sindirebilmenin mümkün olmadığını belirterek, "Teröre destek verenlerin lanet üzerinde olsun. Siz hainler dağlarda sürünecek ve gebereceksiniz. İnsanlık dışı alçakça saldırıları düzenleyenler hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacaklardır. 30 yıldan fazladır bu ülkeye ihanet eden bu terör örgütünün siyasi koluna da biz çift sözüm var. Sizin bu şehit ailesine acaba söyleyecek sözünüz var mı? Siz bu şehit ailesine, aha 1 aylık yetim kalan çocuğuna ne diyeceksiniz? Hani siz barışçıydınız, siz demokrattınız. Hani siz barış güvercini uçuruyordunuz, neredesiniz? Ben size nerede olduğunuzu söyleyeyim. Terörist cenazesindesiniz. Vurduğumuz teröristleri cansiperane etmek için bize saldırıyorsunuz. Sizlere, sizin destekçilerinize ve dün karakolda görev yaptığımız sırada bizlere taşlı sopalı saldıran hepinize lanet olsun. Sizleri kınıyorum" dedi.

"YİĞİDİN OĞLU AĞLAMAZ"

İl Müftüsü Peyami Güngör'ün dua etmesinin ardından şehidin naaşı bu kez memleketine gönderilmek için meslektaşları tarafından omuzlara alındı. Bir süre omuzlarda götürülen şehidin naaşı cenaze aracına konuldu. Şehidin eşi kucağında bebekle cenaze aracının yanına gelerek, "Yiğidimi güneşte tutmayın. Yiğidimin oğlu ağlamaz dedim, bakın ağlamadı. Yiğidin oğlu ağlamaz" diye konuştu.

Elazığ Havalimanı'na konvoy eşliğinde götürülen şehit polisin naaşı, uçakla memleketi Adana'ya gönderildi.

Adanalı şehit memleketine uğurlandı

Adanalı şehit memleketine uğurlandı

Adanalı şehit memleketine uğurlandı

Adanalı şehit memleketine uğurlandı

Adanalı şehit memleketine uğurlandı

Adanalı şehit memleketine uğurlandı

Adanalı şehit memleketine uğurlandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler