Adalet Bakanlığı'ndan o habere yalanlanma

Adalet Bakanlığı, çözüm süreci kapsamında 4’ü kadın 8 PKK’lı hükümlünün İmralı Cezaevi’ne gönderileceği haberi ile ilgili bir açıklama yaptı.İmralı Adası’nda çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Öcalan’ın yanına, çözüm süreci kapsa

Adalet Bakanlığı'ndan o habere yalanlanma

Adalet Bakanlığı, çözüm süreci kapsamında 4’ü kadın 8 PKK’lı hükümlünün İmralı Cezaevi’ne gönderileceği haberi ile ilgili bir açıklama yaptı.

İmralı Adası’nda çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Öcalan’ın yanına, çözüm süreci kapsamında 4’ü kadın 8 PKK’lı hükümlü gönderileceği iddia edilmişti. Adalet Bakanlığı bu iddianın gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
 
Adalet Bakanlığı, Öcalan’ın kaldığı İmralı Cezaevi’nde herhangi bir inşaat çalışması olmadığı gibi ek kapasite artışının da söz konusu bulunmadığını açıkladı.
 
Bakanlık, Öcalan’ın yanına sekiz mahkum gönderileceği haberini de yalanladı.
 
Bakanlık açıklaması şöyle:
 
“24 Mayıs 2013 günü DHA’ın geçtiği haberde; “İmralı’da geçen yıldan beri sürdürülen ek cezaevi inşaatının Haziran ayında bitmesi planlanırken, Öcalan’a tecrit uygulandığı iddialarıyla bazı uluslararası kuruluşlar ve Avrupa’daki bazı örgütlerce istismar konusu yapılmaması için Adalet Bakanlığıca 8 mahkumun gönderilmesini uygun buldu. İmralı’ya gönderilecek PKK’lı hükümlüler, Öcalan ile aynı koğuşta kalmayacak. Ancak diğer F Tipi cezaevlerinde olduğu gibi, sadece havalandırma saatleri içinde Öcalan ile sohbet edebilecekler” iddialarına yer verilmiştir.
 
İmralı adasında bulunan cezaevinde herhangi bir inşaat çalışması olmadığı gibi ek kapasite artışı da söz konusu değildir. Haberdeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem