Adalet Bakanı’ndan ’’fezleke’’ yorumu

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, fezlekelerle ilgili olarak, ’’İddia edilen konular şu anda bir yönüyle vekil olmayanlarla ilgili soruşturulan konular, sayın bakanlarla ilgili iddia edilen hususlarla ilgili bir takım suç isnatları. Dolayısıyla bunlarda ancak b

Adalet Bakanı’ndan ’’fezleke’’ yorumu

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, fezlekelerle ilgili olarak, ’’İddia edilen konular şu anda bir yönüyle vekil olmayanlarla ilgili soruşturulan konular, sayın bakanlarla ilgili iddia edilen hususlarla ilgili bir takım suç isnatları. Dolayısıyla bunlarda ancak bir soruşturma komisyonu marifetiyle incelenebilir ve sadece soruşturma komisyonunda bulunan üyeler inceleyebilir, benim kanaatim de o yöndedir’’ dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Eymir beldesinde partisinin seçi irtibat bürosunun açılışı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Bozdağ, ’’Sayın bakanlarla ilgili fezlekeler cumhuriyet başsavcılığı tarafından TBMM Başkanlığı’na intikal etti. Tabi Meclis ara verdikten sonra bu Türkiye’nin gündemine geldi. Şu anda Meclis’tedir. Meclis’te tabi bu bir adli süreç olduğu için adli sürece uygun bir usulün izleneceğini tahmin ediyorum. Dün meclis başkanımızın yaptığı bir açıklamada var bu yönde’’ ifadelerini kullandı.

İddia edilen konuların Meclis’te olduğunu kaydeden Bozdağ, ’’Şu anda bir yönüyle vekil olmayanlarla ilgili soruşturulan konular, sayın bakanlarla ilgili iddia edilen hususlarla ilgili bir takım suç isnatları. Dolayısıyla bunlar da ancak bir soruşturma komisyonu marifetiyle incelenebilir ve sadece soruşturma komisyonunda bulunan üyeler inceleyebilir, benim kanaatim de o yöndedir. Çünkü Meclis’te devam süreç de bir adli süreçtir. Adli süreçlerde bu nasıl işliyorsa bu öyle işleyecektir. Meclis’in yaptığı da böyle bir usuldür. O yüzden Meclis’in bilgisine sunulmuş olması bana göre bu dosyaların içeriklerinin bütün milletvekilleri tarafından incelenme sonucu doğurmaz. Çünkü soruşturmanın gizliliği esastır, gizliliğin ihlali de bizim hukukumuzda suçtur. Biz açıklamalarımızı hukuka uygun yapmamız lazım. Hukuk ne diyorsa ona göre konuşmamız lazım. Hukuk bunun bir adli süreç olduğunu söylüyor. Dolayısıyla adli süreçlerde ne zaman aleniyet başlar, ne zaman gizlilik başlar, bu Bekir Bozdağ’ın ya da Kılıçdaroğlu’nun düşüncesine göre oluşmaz, yasaya göre oluşur. Bu konuda yasa hükümleri çok açık’’ ifadelerini kullandı.

Suriye’nin Halep şehri yakınlarındaki Süleyman Şah Türbesi’yle ilgili soruya da Bozdağ, ’’Şu ana kadar herhangi bir türbeye dönük bildiğim kadarıyla saldırı olmadı. Süleyman Şah Türbesi’nin olduğu yer Türkiye toprağıdır ve Türkiye tarafından korunmaktadır. Her şartta da bundan sonra korunması yapılacaktır’’ karşılığını verdi.

Bozdağ, Yozgat’ta broşür dağıtımı ile ilgili iddiaların yargıya taşındığını ve yargı sürecinin devam ettiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem