Adalet Bakanı net konuştu

Ergenekon sanıklarının tahliye taleplerini reddeden İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını değerlendiren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 13. Ağır Ceza Mahkemesi diye bir mahkeme olmadığını söyledi.Bir dizi ziyaret ve seçim çalışmalarında bulunmak üzere

Adalet Bakanı net konuştu

Ergenekon sanıklarının tahliye taleplerini reddeden İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını değerlendiren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 13. Ağır Ceza Mahkemesi diye bir mahkeme olmadığını söyledi.

Bir dizi ziyaret ve seçim çalışmalarında bulunmak üzere geldiği Amasya’nın Taşova ilçesinde adliye ziyaretinde konuşan Bakan Bozdağ, “Kaldırılmış bir mahkemenin yargılama yapma yetkisi söz konusu edilemez. Böyle bir yetkisi yoktur. Sadece geçici maddeyle verilen bazı yetkileri kullanabilir oda 15 gün içinde eğer karar yazmamışlarsa kararı yazacaklar. Bir de dosyaların devrine ilişkin işlemleri tamamlayacaklar. Onun dışında herhangi bir iş veya işlem yapmaları, yargılama faaliyetinde bulunmaları kesinlikle mümkün değildir. Olmayan bir mahkemenin eski hakimlerinin mahkeme varmış gibi hareket ederek karar tesisleri asla kabul edilemez. Hukuken doğru değil. Ayrıca tabii meclisin çıkardığı yasaya dair yorumları da hukuken doğru bir yorum değil. Meclis mahkemeleri kurar, mahkemeleri kaldırır. Anayasanın 142. maddesi çok açıktır. Çok nettir. Yoruma da gerek yoktur. Ama şimdi açıklamalara bakıldığında ‘HSYK kurar kaldırır’ diyor. Bunu bu kadar tecrübeli hakimlerin bilmemesi mümkün değildir. Eğer bilmiyorlarsa tabi bu büyük bir ayıp. Yok bilerek bunu yapıyorlarsa bu da fevkalade bir durumdur. Kabul edilemez bir durumdur” diye konuştu.

HSYK’NIN İNCELEMESİ

HSYK 3. Dairesi’nin bugün toplandığını anımsatan Bozdağ, “Bugün toplandı. Bir inceleme kararı aldı. Bu inceleme yapıldıktan sonra bir karar verilecektir bunlarla ilgili” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem