Acun Ilıcalı'nın İsmi Yetti

 Devlet millet el ele verdi depremin birinci yıl dönümünde Van ve Erciş yeniden inşa edildi. 300 gün gibi rekor bir sürede yaralar sarılarak 15 bin 341 konut oturulur hale geldi. Van Gölü'nün kenarında yazlığı andırmayan güzellikteki konutlarda henüz ısın

Acun Ilıcalı'nın İsmi Yetti

 

Devlet millet el ele verdi depremin birinci yıl dönümünde Van ve Erciş yeniden inşa edildi.
 
300 gün gibi rekor bir sürede yaralar sarılarak 15 bin 341 konut oturulur hale geldi. Van Gölü'nün kenarında yazlığı andırmayan güzellikteki konutlarda henüz ısınma sorunu çözülmüş değil. Ancak aileler, yine de müteşekkir. Anne babası ve çocuklarıyla birlikte toplam 10 kişi 3 artı 1 afet konutlarında ikamet edecek olan İlyas Kartal, memnuniyetini şöyle ifade ediyor: "Kışın ortasında çadır ve konteynerde kaldık, bu evler bizim için cennetten köşe." Ercişliler, depremin hemen ardından Türkiye'nin 80 ilinden gelen yardımları unutmadı. Başbakan Erdoğan'ın konuşma yaptığı platformun yanında çimler üzerine 80 ilin isminin yer aldığı pankartlar asılarak 'TEŞEKKÜRLER' yazıldı. Van ValisiMünir Karalıoğlu'nun "Nüfusumuzun 1 milyon değil, 75 milyon olduğunu gördük" sözleri bu pankartları taçlandırdı.
 
Yılda 4 bin lira ödeme yapamayız
 
Evleri yıkılan ya da ağır hasarlı depremzedelere kura karşılığı verilen konutların ödemesi konusunda ise vatandaş tedirgin. İki yıl ödemesiz yılda 4 bin lira karşılığında 18 yıl boyunca hak sahibi olmak için para yatırmanın kendilerine zorlayacağı mesajını iletiyorlar devlet büyüklerine. Bir müjde daha bekliyorlar: Yıllık ödeme gelir durumuna göre yeniden düzenlensin. "Yılda 10 bin lira ödeyebilecek durumu olanlar da var. Ama Yılda 1.000 lira veremeyecek aileler de mevcut. Bu insanlar taksitlerini ödeyemeyince evleri elinden mi alacak" endişesi hakim.
 
Yağmur yaşına yeni evinde girdi
 
23 Ekim 2011 yılındaki depremden 17 gün önce dünyaya gelen ve bebeklik günlerini çadırda geçiren Yağmur bebek yeni yaşına yeni evinde girdi. Çadırda soğukta geçirdiği günlere inat yeni evinde gözlerinde umudun ışıltısıyla oyunlar oynuyor. Evyap, Acun Ilıcalı, Zorlu Grubu gibi 74 protokol yapılan hayırseverlerin bağışlarıyla 23 okul tamamlandı. Erdoğan, bu kişilere teker teker plaket verdi. Acun Ilıcalı'nın isminin okunmasının ardından Ercişliler büyük bir tezahuratta bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler