Açlıktan ölen gaziye DNA testi

Muğla'nın Milas ilçesinde 6 Kasım'da (2009) boş bir binada ölü bulunan Kore gazisi Muharrem Topçu'nun (80) kimlik bilgilerinde farklılık çıkınca savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. Savcılık, gazinin gerçek kimliğinin belirlenmesi için DNA testi ist

Açlıktan ölen gaziye DNA testi
Muğla'nın Milas ilçesinde 6 Kasım'da (2009) boş bir binada ölü bulunan Kore gazisi Muharrem Topçu'nun (80) kimlik bilgilerinde farklılık çıkınca savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. Savcılık, gazinin gerçek kimliğinin belirlenmesi için DNA testi istedi.

Edinilen bilgiye göre, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Sarban tarafından kaldığı tek gözlü odada ölü bulunan Muharrem Topçu'nun üzerinden çıkan gazi kimlik kartında araştırma yapan jandarma ekipleri, gazi kayıtlarının bulunduğu askeri arşivlerde Bursa nüfusuna kayıtlı Muharrem Topçu adlı başka bir gazi bulunduğunu ve bu kişinin de 1996 yılında öldüğünü tespit etti.

Resmi belgelerdeki farklılık üzerine soruşturma açan cumhuriyet savcılığı Muharrem Topçu'nun gerçek kimliğinin belirlenmesi için ailesini Milas'a davet etti. Topçu'nun çocuklarından alınacak örneklerle yapılacak DNA testinin ardından kimlik belirlemesi yapılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem