Acılı annenin çaresizliği!

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi açıklarında batan teknede 1.5 yaşındaki Mervan ismindeki erkek bebeğini kaybeden, kendisi ise Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılan Suriyeli kaçak Ruksan Hasan (22) ve eşi Abdi Hasan (25) Burhaniye Devlet Hastanesi'nd

Acılı annenin çaresizliği!

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi açıklarında batan teknede 1.5 yaşındaki Mervan ismindeki erkek bebeğini kaybeden, kendisi ise Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılan Suriyeli kaçak Ruksan Hasan (22) ve eşi Abdi Hasan (25) Burhaniye Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Ruksan Hasan, tedavi gördüğü hastanede yaşadıklarını gözyaşları içinde DHA muhabirine anlattı, "Suriye'deki iç savaştan kaçtık. İzmir'de 10 ay kaldık. İnsan tacirleri bizi güzel bir hayatın beklediğini söylediler. 5 bin liraya kişi başı anlaştık. Gece soğukta yola çıktık. Deniz kenarında bizi indirdiler. Küçücük bir tekneye aldılar. Ahşap, plastik karışımı bir tekneydi. Denizde, bir balık kadar küçücüktü. Açıldıktan kısa bir süre sonra tekne su almaya başladı. 1.5 yaşındaki oğlum denize düştü. Gözümün önünde suda uzaklaşmaya başladı. Bağırıp, çağırdım, uzanmaya çalıştım.

Bana bir şey olmayacağını söylediler. Bu sırada su alan teknenin Türk kaptanına telefon geldi, denize atlayıp kaçtı. Bize can yeleği vermemişlerdi. Kendimi suyun içinde buldum. Koca bir gemi geldi. Askerler bizi kurtarıp, hastaneeye getirdi. Oğlum artık yok. Oğlumun geleceği için, ona süt bulmak için Avrupa'ya gitmek istiyordum. Açlıktan kurtulmak istiyordum. Başımıza bu geldi diyerek, gözyaşlarına boğuldu.

Mülteciler arasındaki tek kadın olan Suriyeli anne Sahil Güvenliğin kurtarma çalışmalarında denizde görüntülenmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem