"Abdullah Gül'ü soldurun"

Kayseri'de bir polisin şehit olduğu saldırının arkasında PKK ile Suriye arasında imzalanan protokol çıktı. Şam Kandil'e eylem talimatı verdi. Suriye'deki PKK'lılar Amanos'tan girip saldırıyı gerçekleştirdi."Şam Protokolü"nü uygulamaya koyan Suriye ve PKK'

"Abdullah Gül'ü soldurun"

Kayseri'de bir polisin şehit olduğu saldırının arkasında PKK ile Suriye arasında imzalanan protokol çıktı. Şam Kandil'e eylem talimatı verdi. Suriye'deki PKK'lılar Amanos'tan girip saldırıyı gerçekleştirdi.

"Şam Protokolü"nü uygulamaya koyan Suriye ve PKK'nın hedefi Türkiye'yi tam anlamıyla bir terör ortamına çekmek olduğu iddia ediliyor. "Türkiye için çıkmaz sokak" stratejisiyle planlanan saldırılar, "Anadolu'ya ateş bırakın" koduyla yapılıyor. PKK'nın Suriye kökenli ismi Fehman Hüseyin'e bağlı Suriyeliler Grubu tarafından gerçekleştirilen saldırılarda Şam-Kandil-Amanos hattında verilen talimat ise: "Ankara'nın tansiyonunu çıkar-düşürme!"

 

HEDEF GÜL'ÜN YAKINLARI

Pınarbaşı saldırısına ilişkin soruşturma sürerken, şok bir iddia ortaya atıldı. Buna göre saldırın hedefinde PKK'ya yönelik sert söylemlerde bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yakınları vardı. Teröristlerin bir süre telsiz konuşmalarında "Gül'ü soldurun" şeklinde konuştuğunun tespit edildiği belirtildi. Hedef saldırının ise Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'na bağlı "özel ekip" tarafından engellendiği belirtildi. Gül'ün Kayseri'de anne-babası, kardeşleri ile yeğenleri yaşıyor.

 

SURİYE SINIRINDALAR

İstihbarat bilgilerine göre Suriye'nin PKK kartını kullanması ile birlikte Şam- Kandil-Amanos hattı oluştu. Şam ile yapılan işbirliğinden sonra PKK Amanosları daha aktif kullanmaya başladı. Suriye içinde Hasake, Rakka ve Kamışlı hattında 500 PKK'lı bulunuyor. İstihbarat raporlarına örgüt kırsalda 10-12, şehirlerde 4-5 kişilik ekiplerle hareket ediyor. İntihar saldırısı gibi eylemler ise en fazla 2 kişiyle sınırlı.

 

DİKKAT ÇEKMEMEK İÇİN TIRAŞ OLDULAR ŞIK GİYİNDİLER

Kanlı saldırının talimatını PKK'nın Suriye'de faaliyet gösteren Ali kod adlı teröristten geldiği ortaya çıktı. Ali kod adlı terörist 25 Mayıs gecesi 4 yıl önce tanıştığı Mahmut D.'yi arayıp Suriye'den gelecek olan 2 kişiyi Suruç'un Suriye sınırına yakın olan Oylum köyünde karşılayıp Ziynet köyünde B.Ö.'ye teslim etmesini istedi. Mahmut D. saat 01.00'de ellerinde 4-5 çuvala sarılmış vaziyette kolilerle Eriş Dildar kod adlı Cengiz Özek ile Andok Farqin kod adlı teröristleri alıp B.Ö. 'ye götürdü. İki terörist saç ve sakal tıraşı oldu, deri mont, keten pantolon, spor ayakkabı ve t-shirt giydi. Daha sonrada Ali Ç.'nin evinde gittiler. Teröristler burada çay içip 20 kilogramlık bombayı hazırladılar. Saat 05.00'te teröristler yola çıktı. Mahmut D.' de kardeşiyle teröristler Göksun ilçesinde jandarmayla kovalamacaya girinciye kadar gözcülük yaüptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler