Abdullah Gül'ü şok eden sorular!

Avusturya'yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avusturya Parlamentosu'nda tüm siyasi partilerin temsilcileriyle yaptığı görüşmede Türkiye hakkındaki yanlış bilgileri karşısında hayrete düştüğünü söyledi. Salzburg'da Türk basın mensupları için bir b

Abdullah Gül'ü şok eden sorular!

Avusturya'yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avusturya Parlamentosu'nda tüm siyasi partilerin temsilcileriyle yaptığı görüşmede Türkiye hakkındaki yanlış bilgileri karşısında hayrete düştüğünü söyledi.

 

Salzburg'da Türk basın mensupları için bir basın toplantısı düzenleyen Gül, özetle şöyle konuştu:

 

"Cumhurbaşkanıyla zaten eskiye dayanan bir hukukumuz da var. Türkiye'yi gayet seven, açık fikirli biri. En çok konuştuğumuz konular ikili ilişkilerimiz ve Avrupa Birliği meseleleri oldu. Avusturya'daki Türk vatandaşlarımızla ilgili çeşitli konular var. Bunları konuştuk tabii. Baş başa olunca her şey daha açık konuşuluyor.

 

10 SENE ÖNCEKİ TÜRKİYE'Yİ SORDULAR

Türkiye'yle ilgili ve Türk toplumuyla ilgili çok yanlış bilgileri var. İnsan hayret ediyor yani. Sizlere bunları kim anlatıyor, nereden öğreniyorsunuz bunları? 10 sene öncesi Türkiye'nin manzaralarını anlatıyorlar. O açıdan görüşmelerin çok faydalı olduğu kanaatindeyim.

 

"TÜRKİYE'DE FARKLI TELEVİZYON VAR MI?"

Mesela zannediyorlar ki halen Türkiye'de idam cezası var. Hayret dedim. Veya zannediyorlar ki, Türkiye'de hala farklı dillerle yazılmaz çizilmez. Türkiye'de farklı dillerde televizyon olmaz. Zannediyorlar ki, Kürt vatandaşlarımızın içerisinde milletvekili olanlar sadece bağımsız olarak girenler. Yahu siz ne diyorsunuz, eğer insanların kökünü araştıracak olursak, herkes her makamı işgal etmiştir. Bakan da olmuştur, cumhurbaşkanı da, meclis başkanı da. Bunları uzun uzun anlattım.

 

Türkler buraya kendileri gelmedi ki vaktiyle. Davet edilmiş, buraların toparlanması ve inşa edilmesinde el birliği içinde çalışmışlar. Tabii ki onların çocukları da burada kalıyorlar. Kolaya kaçılıyor tabii. 'Ee işte bak, düzgün Almanca bilmiyorlar' deniliyor. Türklerin burada en güzel şekilde lisan öğrenmeleri hepimizin arzusu. Ama bu nasıl olur? Buna fırsat verilerek. Ana okullarından başlayıp öteki okullara kadar. Onun için sadece buradaki vatandaşlarımızı suçlamak, yanlış işler."

 

SLAZBURG'DA TÜRK KAHVESİ

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Hanım, Avusturya gezilerinin son gününde Almanya sınırındaki tarihi Salzburg kentini ve kalesini gezdi. Gül çiftine Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer ve eşi Margit Fischer eşlik etti. Besteci Amadeus Mozart'ın evinde dinledikleri konserden çıkışta bina içindeki kafenin sahibi Markus Gotzenauer, Gül çiftine Türk kahvesi ikram etti. Temaslarını tamamlayan Gül, daha sonra Türkiye'ye döndü.

 

KARDİNAL'E: "BANA DUA EDİN"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Viyana'daki akşam yemeğinde Viyana Kardinali ve Devlet Bakanı Egemen Bağış arasında geçen ilginç bir diyaloğu da anlattı. Buna göre Bakan Egemen Bağış, Kardinale "Kardinal hazretleri ben seçimlerde adayım. Benim kazanmam için dua eder misiniz?" diye sordu. Kardinal de Bağış'a, "İyilerin kazanması için dua etsem, sizin için iyi olur mu" yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem