| Keşfet
Gündem Yayın tarihi: 07 Temmuz 2011 15:20 Güncellenme tarihi: 14 Nisan 2026 15:38

ABD'nin listesinde Türkiye'de var!

ABD İç Güvenlik Bakanlığı’nın, vatandaşlarının “terörle bağları”nın olabileceği sanılan ülkelere ilişkin yeni bir liste yayımladı. 36 ülkeden oluştuğu belirtilen yeni terör listesinde Türkiye ve İsrail de bulunduğu belirtiliyor. Ancak, İsrail basınına gör

ABD İç Güvenlik Bakanlığı’nın, vatandaşlarının “terörle bağları”nın olabileceği sanılan ülkelere ilişkin yeni bir liste yayımladı. 36 ülkeden oluştuğu belirtilen yeni terör listesinde Türkiye ve İsrail de bulunduğu belirtiliyor. Ancak, İsrail basınına göre, Bakanlığın İsrail’i listeye “yanlışlık” ile dahil edildiğini bildirdi.

ABD ve İsrail’deki medyaya göre, ABD İç Güvenlik Bakanlığı’nca hazırlanan ve 10-Mayıs tarihli bir belgeye eklenen listeye, vatandaşlarının terör ile bağlantılı olabileceği düşünülen 36 ülkeye yer verildi.

Listedeki ülkeler arasında Türkiye ve İsrail de bulunuyor. ABD’nin bazı yakın müttefiklerinin de dahil edildiği listede ayrıca, Bahreyn, Mısır, İran, Irak, Ürdün, Kuveyt, Libya, Pakistan, Katar, Suudi Arabistan, Suriye, Birleşik Arap Emirlikleri, Türkmenistan ve Özbekistan gibi ülkeler dikkat çekiyor.

-"LİSTEDE OLMAK BİR ÜLKENİN TERÖR DESTEKLEDİĞİ DEMEK DEĞİL"-

Bu arada, listeyi ilk yayımladığı belirtilen CNS News’e konuşan ABD Göç ve Gümrük Dairesi Sözcüsü Gillian Christensen, listeye dahil edilmenin, bir ülkenin terörü desteklediği anlamına gelmediğini belirtti.

İsrail’in önde gelen gazetelerinden Yedioth Ahronoth ise, ABD’nin, “İsrail’in listeye yanlışlıkla dahil edildiğini söylediği”ne dikkat çekti.

Habere göre, ABD Göç ve Gümrük Dairesi Direktörü John Morton, İsrail’in listeye “yanlışlıkla” eklendiğini belirtirken, “ABD, ne şimdi ne de hiç bir zaman İsrail’in terörle bağlarının olduğunu düşündü” şeklinde konuştu

 

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!