ABD'nin gizli üssü deşifre oldu!

 Uydu görüntülerinde beliren askeri üssün, ABD’nin gizli insansız hava aracı tesisi olduğu düşünülüyor. ABD basınında bu hafta yer alan haberlerde, Amerikan ordusunun Suudi Arabistan ’da gizli bir hava üssü olduğu iddia edildi. Wired dergisi, söz konusu ü

ABD'nin gizli üssü deşifre oldu!

 

Uydu görüntülerinde beliren askeri üssün, ABD’nin gizli insansız hava aracı tesisi olduğu düşünülüyor.
 
ABD basınında bu hafta yer alan haberlerde, Amerikan ordusunun Suudi Arabistan ’da gizli bir hava üssü olduğu iddia edildi. Wired dergisi, söz konusu üsse ait olduğu öne sürülen uydu görüntülerine ulaştı.
 
Uydu görüntülerinde beliren askeri üssün, ABD’nin gizli insansız hava aracı tesisi olduğu düşünülüyor. Wired, üsteki hangarların ABD’nin hava üslerinde yer alan hangarlara çok büyük benzerlik gösterdiğine dikkat çekiyor. Daha da önemlisi, üssün en yakın yerleşim biriminden kilometrelerce uzakta olması. Bu da, üssün sivil bir tesis olma ihtimalini çok azaltıyor.
 
Microsoft’un Bing Maps hizmetinin sunduğu uydu fotoğrafları, dikkatli inceleme yapılmadığında tespit edilmesi neredeyse imkansız olan üssü gösteriyor. Google’ın uydu fotoğraflarında görülmeyen üs, uzaktan bakıldığında kum tepeleriyle örülmüş çölden bir araziden başka bir şey değil.
 
Wired, üsteki hangarların yaklaşık 50 metre uzunluğunda ve 25 metre genişliğinde olduğuna dikkat çekerek, Predator ve Reaper uçaklarını bulunduracak kadar büyük olduklarını belirtti. Hangarların birçoğunun, insansız hava araçları için kullanılan Afganistan’ın Kandahar ve Pakistan’ın Şamsi Hava üssündeki hangarlara benzediği de ifade edildi.
 
Amerikalı yetkillilerin gazeteye verdiği bilgiye göre CIA bu gizli insansız hava aracı üssünü ilk kez Enver El Ewlaki'nin öldürülmesinde kullandı. New York Times'ın haberine göre üssün inşa emri, 2009 yılında Yemen'deki bir hedefe yönelik Cruise füzesi saldırısı ardından verildi. Bu ilk füze saldırısı, kadın ve çocuklar da dahil onlarca sivilin ölümüyle neticelenmişti.
 
Üssün varlığı Amerikan Adalet Bakanlığı'na ait bir gizli yazışmanın sızdırılmasından kısa süre sonra ortaya çıktı. Amerikan basınının uzun zamandır haberdar olduğu fakat yeni ifşa ettiği üssün tam yeri açıklanmadı ve Suudi Arabistan hükümeti henüz bir yorum yapmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem