ABD'li yargıça göre dinlemeler yasal

New York'ta ABD Bölge Yargıcı William Pauley, cuma günü verdiği kararda, ABD yönetiminin telefon veri toplama programının kanuna uygun olduğunu bildirdi.NSA'nın programının, El-Kaide terör ağına karşı ABD hükümetinin 'karşı bir yumruğu' olduğu ifade edile

ABD'li yargıça göre dinlemeler yasal

New York'ta ABD Bölge Yargıcı William Pauley, cuma günü verdiği kararda, ABD yönetiminin telefon veri toplama programının kanuna uygun olduğunu bildirdi.

NSA'nın programının, El-Kaide terör ağına karşı ABD hükümetinin 'karşı bir yumruğu' olduğu ifade edilen Yargıç Pauley'in açıklamasında, 'Telefon veri toplama sistemi, 2001 terör saldırılarının gerçekleşmesinden önce müfettişlere yardımcı olacak bilgiler sağlayabilecekti' ifadesine yer verildi.

Yargıç Pauley'in kararı, aralık ayı başında ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı Richard Leon'un telefon dinleme ile veri toplama çalışmalarının yasa dışı ve bunun insan hakları ihlali olduğu yönündeki kararına karşı büyük bir çelişki oluşturuyor.

Öte yandan, NSA'nın eski çalışanlarından Edward Snowden, önceki haftalarda yaptığı açıklamada, Yargıç Leon'un kararının bir ilk olduğunu ve NSA'nın yasa dışı casusuluk faaliyetlerinin daha fazla devam edeceğine inanmadığını dile getirmişti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem