ABD'li öğrencilerden Bayraktar'a ziyaret

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Bugün dünyamız çok kolay kirlenecek kadar küçük, çok zor temizlenecek kadar büyüktür. Buna dikkat etmemiz lazım" dedi. Bakan Bayraktar, Atlanta merkezli İstanbul Center tarafından ABD'nin 5 eyaletinde, çevre

ABD'li öğrencilerden Bayraktar'a ziyaret
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Bugün dünyamız çok kolay kirlenecek kadar küçük, çok zor temizlenecek kadar büyüktür. Buna dikkat etmemiz lazım" dedi.
 
Bakan Bayraktar, Atlanta merkezli İstanbul Center tarafından ABD'nin 5 eyaletinde, çevre konusunda düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girerek, Türkiye gezisiyle ödüllendirilen öğrencileri ve öğretmenlerini kabul etti.
 
Bakan Bayraktar, ziyarette, hızla gelişen dünyada, atıklar, çevre kirliliği ve ekolojik tahribatın her ülkenin ortak sorunu olduğunu söyledi.
Çevre kirliliğinin artışı karşısında ekosistemin kendini yenileme kapasitesinin her geçen gün daha da yetersiz hale geldiğini ve doğal dengenin bozulduğunu belirten Bakan Bayraktar, bunlara bağlı olarak dünyanın iklim değişmesi gibi pek çok çevre sorunu yaşadığını ifade etti.
 
Yöresel ve bölgesel olmaktan çıkan çevre konusunun, evrensel boyut kazandığını vurgulayan Bakan Bayraktar, "Tüm insanlığın bugününü ve yakın geleceğini önemli ölçüde etkileyen çevre sorunları, günümüzde farklı sosyal ve siyasal statüye sahip ülkelerin bile üzerinde anlaştıkları veya anlaşmak zorunda kaldıkları önemli bir konu haline gelmiştir" diye konuştu.
 
Çevre duyarlılığı ve iklim değişikliğinin dünyanın bir numaralı gündem maddesi haline geldiğini anlatan Bakan Bayraktar, yeni yüzyılda ise insanlık için ortak hedefin, herkesin ve gelecek nesillerin, sağlıklı çevrede yaşama ve doğal kaynaklardan yararlanma hakkına kavuşması olduğunu söyledi.
 
Dünyanın pek çok yerinde halen savaşlar yaşandığını ve kaynakların büyük kısmının bu uğurda harcandığını dile getiren Bakan Bayraktar, "Oysaki bu harcamalar insanlığın içinde bulunduğu açlık, israf ve çevre sorunlarının giderilmesi için kullanılsaydı, bugün pek çok çevre sorunu ortadan kalkmış olurdu" değerlendirmesinde bulundu.
 
Çevre bilincinin artırılmasında tüm ülkelerin eğitim öğretim kurumlarına büyük görev düştüğüne işaret eden Bakan Bayraktar, gençleri çevre konusunda yönlendiren misafir öğretmenlerle öğrencileri tebrik etti.
 
-"Türkiye çevre bilinci hareketine iştirak ediyor"
 
"Bugün dünyamız çok kolay kirlenecek kadar küçük, çok zor temizlenecek kadar büyüktür. Buna dikkat etmemiz lazım" diyen Bakan Bayraktar, çocuklar ve gelecek nesiller için tüm devletlerin, topyekun çevre bilincini artırması gerektiğini ifade etti.
 
"Havası, toprağı, denizleri, dereleri temiz, ağaçlarla, ormanlarla, çiçeklerle bezenmiş barış içinde bir dünya" oluşturmanın önemine değinen Bakan Bayraktar, bunun en önemli unsurunun ise gençler olduğunu kaydetti.
 
Bakan Bayraktar, Türkiye'nin dünyada çevre bilincinin oluşturulması hareketine tamamen iştirak ettiğini belirterek, "Batı Avrupa ülkelerinin başını çektiği çevrecilik bilincinin oluşması konusunda gerek Kopenhag Kriterleri gerek Rio Konferansı gerekse BM'nin sözleşmelerine, Türkiye elinden geldiği kadar uyum göstermektedir" dedi.
 
Bakanlık olarak çevre bilincinin artırılması, katı atıkların toplanması, bertarafı ve geri dönüşümünde çok ileri adımlar attıklarını anlatan Bakan Bayraktar, belediyeler ve organize sanayi bölgeleriyle yaklaşık 10 bin metreküpün üzerinde atık su deşarj eden işletmeleri de çok yakından takip ettiklerini bildirdi.
 
Bakan Bayraktar, gemi atıklarının toplanmasında da ciddi ilerleme sağlandığını, Türkiye'nin Mavi Bayraklı deniz noktasında Avrupa'da dördüncü sırada bulunduğunu kaydetti.
 
Daha sonra ortaokul ve lise düzeyindeki öğrenciler, Bakan Bayraktar'a, dereceye girdikleri resimlerin kopyasını hediye etti.
 
Bakan Bayraktar da misafirlerine hediye verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem