ABD'li askeri heyet incelemede bulundu.

Suriye'deki olası gelişmelerde NATO'nun merkez üs olarak kullanacağı belirtilen Diyarbakır'daki 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'na gelen ABD'li askeri heyet incelemede bulundu.Pazartesi günü Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı CASA tipi nakliye uçağıy

ABD'li askeri heyet incelemede bulundu.

Suriye'deki olası gelişmelerde NATO'nun merkez üs olarak kullanacağı belirtilen Diyarbakır'daki 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'na gelen ABD'li askeri heyet incelemede bulundu.

Pazartesi günü Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı CASA tipi nakliye uçağıyla Ankara Etimesgut'tan, Diyarbakır'da bulunan 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'na gelen Amerikan askerleri heyeti, 2 gün süreyle inceleme yaptı. Konum itibarı ile NATO'nun Suriye'ye en yakın hava üssü olarak bilinen Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda, Türk komutanlarla bilgi alışverişinde de bulundu.
 
ABD'nin Avrupa Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli oldukları belirtilen askerlerin Diyarbakır'daki temasları gizli tutuldu ve yetkililer konuya ilişkin soruları yanıtsız bıraktı. Suriye'den Türkiye sınırları içine defalarca top mermilerinin düşmesi ve Akçakale'de 5 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine Türkiye, NATO nezdinde girişimlerde bulundu.
 
ABD'Lİ GENERAL AÇIKLAMIŞTI
 
ABD'nin Avrupa Kuvvetleri Komutanı General Mark Hertling, Suriye’deki gelişmelerle ilgili olarak Türkiye'ye az sayıda asker yolladıklarını söylemişti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem