| Keşfet
Gündem Yayın tarihi: 25 Temmuz 2017 13:15 Güncellenme tarihi: 14 Nisan 2026 15:53

AB'den Türkiye'ye mesaj

AB Komiseri Johannes Hahn'dan Türkiye'ıye mesaj.

AB’nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn, Türkiye’nin AB konusunda net bir çizgi belirlemesi gerektiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Avrupa Birliği Bakanı Başmüzakereci Ömer Çelik ile bugün Brüksel’de yapacağı toplantı öncesinde konuşan Hahn, Türkiye’nin AB konusunda temel bir karar vermesini istedi.

Türkiye’yi “AB ile ilişkilerini geliştirmeyi gerçekten isteyip istemediği konusunda net olmaya” çağıran Hahn, bunu istemesi durumunda da sözden çok icraatlarla ortaya koyması gerektiğini söyledi. Hahn, "Niyet beyanları yeterli değil” dedi.

Türkiye’nin AB tarafından dikkat çekilen eksikliklerin giderilmesi konusunda yapıcı olmasını umduğunu da kaydeden Hahn, "Ama dediğim gibi: Önemli olan sonuç” diye konuştu.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!