AB'den Türkiye ve Rusya'ya tehdit

Türkiye’nin tam üyeliği konusunda hergün yeni engellemeler çıkaran Avrupa Birliği, üye olmak için uğraştığı Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinde kendisine zorluk çıkaran Türkiye ve Rusya’yı Avrupa Konseyine verdiği maddi desteği çekmekle tehdit etti.Avrupa

AB'den Türkiye ve Rusya'ya tehdit

Türkiye’nin tam üyeliği konusunda hergün yeni engellemeler çıkaran Avrupa Birliği, üye olmak için uğraştığı Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinde kendisine zorluk çıkaran Türkiye ve Rusya’yı Avrupa Konseyine verdiği maddi desteği çekmekle tehdit etti.

Avrupa Birliği, kararlarını kabul etmek zorunda olduğu AB üyesi bütün ülkelerin imzası bulunan Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine birlik olarak üye olabilmek için Avrupa Konseyinin seçtiği 14 ülkeyle görüşmelerini sürdürüyor.

Avrupa Birliği ile Avrupa Konseyinin temsilci üyeler arasında yapılan görüşmeler’de AB adına görüşmeleri yürüten komisyon yetkilisi Jerome Le Grand’ Eger Türkiye ve Rusya AB nin bu sözleşmeye üye olmasını engellemeye devam ederse bizde Avrupa Konseyine ödenen parayı keseriz’ açıklamasında bulundu. Cihan haber ajansının diplomatik kaynaklardan ulaştığı bilgiye göre Türkiyey’i Avrupa Birliğinin önüne engel çıkarmakla suçlayan Jerome Le Grand ‘Avrupa Konseyinin yüzde 72 gelirini biz sağlıyoruz bu engellemeyi yapan ülkelerin bunuda iyi gözden geçirmesi gerekir’ açıklamasında bulundu.

Sözleşmeye üye olmak için 47 ülkeli Avrupa Konseyinde bulunan bütün ülkelerin onayını alması gereken Avrupa Birliği’nin önündeki en büyük engel Türkiye ve Rusya. Avrupa Konseyinin seçtiği 14 temsilci ülkenin 7’si Avrupa Birliği üyesi. Diger ülkeler arasında da çoğunluğu AB’nin sözleşmeye üyeliğine olumlu bakarken Türkiye ve Rusya çekincelerinin giderilmeden antlaşmayı imzalamayacağı uyarısında bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem