AB'den Başbuğ açıklaması!

Avrupa Birliği, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’un tutuklanmasına ilişkin olarak, Ergenekon davasının Avrupa Komisyonu’nca yakından takip edildiğini belirterek, "Komisyon, endişelerini sürekli olarak dile getiriyor" dedi.Avrupa Komisyonu’nun günlük

AB'den Başbuğ açıklaması!

Avrupa Birliği, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’un tutuklanmasına ilişkin olarak, Ergenekon davasının Avrupa Komisyonu’nca yakından takip edildiğini belirterek, "Komisyon, endişelerini sürekli olarak dile getiriyor" dedi.

Avrupa Komisyonu’nun günlük olağan basın birifingi sırasında emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un tutuklanması gündeme geldi. Komisyonu’nun Genişleme ve Komşuluk Politikası’ndan sorumlu üyesi Stefan Füle’nin sözcüsü Peter Stano, bir soru üzerine "Ergenekon davasını Komisyon yakından takip ediyor ve endişelerini sürekli olarak dile getiriyor" karşılığını verdi.

ABHaber’e göre, Peter Stano, düşünce ve basın özgürlüğünün AB’ye katılım süreci içinde yer aldığına dikkat çekerek Türkiye’nin bu konuda atacağı adımları takip ettiklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler