ABD'den o üç ismin başına 3 milyon dolar ödül!

ABD Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi'nin (DHKP-C) önde gelen üç isminin başına ödül koydu. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, DHKP/C'nin yönetim kadrosunda yer alan üç önemli isim Musa Asoğlu, Zerri

ABD'den o üç ismin başına 3 milyon dolar ödül!
ABD Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi'nin (DHKP-C) önde gelen üç isminin başına ödül koydu.
 
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, DHKP/C'nin yönetim kadrosunda yer alan üç önemli isim Musa Asoğlu, Zerrin Sarı ve Seher Demir Şen'in yakalanması için yerlerinin bildirilmesine yönelik bilgi sağlayanların 3 milyon dolarla ödüllendirileceği bildirildi.
 
DHKP/C'nin 1994'te Devrimci Sol'dan ayrılarak kurulduğu belirtilen açıklamada, terör örgütünün, 1990'lardan itibaren ABD'nin askeri ve diplomatik personeli ve tesisleri dahil ABD'nin çıkarlarını, NATO personeli ve tesislerinin yanı sıra Türkleri hedef aldığı ifade edildi. Açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 8 Ekim 1997'de DHKP/C'yi Yabancı Terör Örgütü listesine aldığı, Şubat 2013'te söz konusu terör örgütüne mensup bir intihar bombacısının ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne saldırarak, bir Türk güvenlik görevlisinin ölümüne neden olduğu hatırlatıldı.
 
Açıklamada ayrıca Musa Asoğlu, Zerrin Sarı ve Seher Demir Şen'e ilişkin son olarak görüldükleri yerler dahil bazı bilgiler paylaşıldı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler