ABD askerleri YPG töreninde!

ABD askerlerinin terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olarak bilinen YPG ile birlikte hareket etmesi ve görüntü vermesi ile ilgili tartışmalara yeni bir görüntü daha eklendi.

ABD askerleri YPG töreninde!
Suriye'nin kuzeyinde, PKK'nın bu ülkedeki kolu olarak bilinen YPG ile birlikte hareket edip yan yana görüntü vermeleri krize neden olan ABD askerlerinin, bu kez YPG'nin  askeri bir törenine katıldıkları ortaya çıktı.

Tören ile ilgili yayınlanan fotoğraflarda, Amerikan askerlerinin tören alanında oturarak töreni izlediği görüldü.

Eğitim devresini tamamlayan 250 Kürt ve Arap kadının DSG'ye katılımı için Haseki'de düzenlenen törene Amerikan askerleri de katıldı.

Tören ile ilgili fotoğraflarda ABD askerlerinin DSG komutanlarının arkasından töreni izledikleri ve fazla görüntü vermekten kaçındıkları görüldü. 

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olarak bilinen YPG’nin silahlı gücü Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) Fırat'ın batısında bulunan Tabka'ya takviyesi de sürüyor.

İlçe  merkezinin terör örgütü IŞİD'ten tamamen temizlendiği Tabka çevresinde bulunan iki mahalle ve Tabka barajının bir kısmında ise şiddetli çatışmalar halen devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem