Abant'ta yamaç paraşütü heyecanı

Bolu Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Derneği tarafından festival kapsamında Ankara, İstanbul ve Bolu'dan Abant Tabiat Parkı Çepni Yaylasına gelen yamaç paraşütçüler, yaptıkları atlayışlarla Abant semalarında heyecanlı dakikalar yaşadı.Bolu Sportif Hava

Abant'ta yamaç paraşütü heyecanı

Bolu Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Derneği tarafından festival kapsamında Ankara, İstanbul ve Bolu'dan Abant Tabiat Parkı Çepni Yaylasına gelen yamaç paraşütçüler, yaptıkları atlayışlarla Abant semalarında heyecanlı dakikalar yaşadı.

Bolu Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Derneği Başkanı İsmail Uçar,AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu etkinliği Köroğlu Festivali kapsamında düzenlediklerini, 20 sporcu ile zihinsel Engelliler Vakfı'nın destek verdiğini söyledi.

Abant'ınyamaç paraşütü için Türkiye'nin gözde merkezlerinden birisi olduğunu söyleyen Uçar, "Önümüzdeki yıllarda burada yapacağımız festival sayısını arttırmayı planlıyoruz. Önümüzdeki dönemde yurt dışında bulunan yamaç paraşüt okulları ile temasa geçip onları buraya davet edeceğiz.Bunun yanında bizim Bolu olarak özel günlerimiz mevcut. İzzet Baysal Günlerimiz ve Köroğlu Festivali'miz var. Bundan sonraki festivallerimizi İzzet Baysal Günlerinde ve bir de Köroğlu Festivallerinde yapacağız" ifadesini kullandı.

Yamaç paraşütü eğitmeni Savaş Yıkılmaz ise Abant'ın güvenli ve uçuşa son derece uygun bir bölge olduğunu dile getirerek, "Abant, aşağı yukarı herkes tarafında bilinen bir yer. Biz de 1997 yılından beri bu bölgede uçuyoruz. Eğitim için çok güzel bir yer. Tepenin kavisi, yumuşaklığı, rüzgarın yönü, iniş alanının genişliği ve iklim şartları uçuşa çok elverişli. Bir sezon da en az 10 kere buraya gelip hem kamp hem de uçuş yapıyoruz" dedi.

Abant'ın yurt dışından gelecek olan yamaç paraşütçülerine tanıtılması için projeler hazırlanması gerektiğine dikkati çekerek şöyle konuştu:

"Her ülkede çok sayıda uçuş okulu var. Onlar davet edilebilir. Onlara burada konaklama ya da kamp imkanı sağlanırsa inanıyorum ki birçok okul burayı eğitimleri için tercih eder. Çünkü Avrupa'da sezon çok kısa yağmur erken ve çok yapıyor. Dolayısı ile eğitim için ılıman yerleri seçiyorlar. Afrika'ya bile gidiyorlar buraya kesin gelirler."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem