"AB üyelik sürecimiz..."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "AB üyelik sürecimiz Danimarka ile ilişkilerimizin önemli boyutudur. AB’ye katılım sürecinde güçlü destekçilerimiz arasında yer alan Danimarka ile bu konu üzerinde duracağız. Danimarka ile karşılıklı ticaret hacmimiz 1.8 milyar

"AB üyelik sürecimiz..."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "AB üyelik sürecimiz Danimarka ile ilişkilerimizin önemli boyutudur. AB’ye katılım sürecinde güçlü destekçilerimiz arasında yer alan Danimarka ile bu konu üzerinde duracağız. Danimarka ile karşılıklı ticaret hacmimiz 1.8 milyar dolardır, bunu en yakın zamanda 5 milyar dolara çıkarma hedefimiz vardır" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Danimarka’ya gerçekleştireceği ziyaret öncesi Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Gül, yaptığı açıklamada, Türkiye ile Danimarka arasındaki ilk devlet ziyaretini gerçekleştirmek üzere Kopenhag’a hareket edeceğini belirterek, bu ziyaretin Danimarka’ya yaptığı ilk ziyaret olmadığını ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kendisine refakat edeceğini ifade etti. Danimarka ile Türkiye arasındaki ilişkilerin 250 yıllık bir maziye sahip olduğunu anlatan Gül, iki ülke arasında imzalanan anlaşmalara değindi. Cumhurbaşkanı Gül, NATO başta olmak üzere birçok alana teşvik edilen işbirliği için karşılıklı iradeyi teyit edeceklerini belirterek, "İkili ilişkilerimizin köklü mazisine yakışır seviyelere yükseltilebilmesi için neler yapılabileceğini görüşeceğiz. Ziyaretim sırasında Danimarka Parlamentosu Başkanı ve Başbakanı ile yapacağım temaslarda da bu hususlara ele alacağım. AB üyelik sürecimiz Danimarka ile ilişkilerimizin önemli boyutudur. AB’ye katılım sürecinde güçlü destekçilerimiz arasında yer alan Danimarka ile bu konu üzerinde duracağız. İş, ticaret ve karşılıklı yatırımlar da gündemimizde öncelikli yer tutmaktadır. Danimarka ile karşılıklı ticaret hacmimiz 1.8 milyar dolardır, bunu en yakın zamanda 5 milyar dolara çıkarma hedefimiz vardır" dedi.

Önde gelen Türk ve Danimarkalı şirketlerin üst düzey yöneticileriyle çalışma yemeğinde biraraya geleceklerini bildiren Gül, "Yenilenebilir enerjinin yanı sıra bizim de son dönemde büyük atılım gerçekleştirdiğimiz denizcilik ile ilgili tesisler de ziyaret programında yer almaktadır. Danimarka ziyaretim vesilesiyle de bu ülkede yaşayan Türkler tarafından kurulan vakıf ve dernek temsilcilerini kabul edeceğim" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem