"AB ülkelerine 'oğlum bak git' deriz"

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzekereci Egemen Bağış, bazı Avrupa Birliği ülkelerinin yeni fasılların açılmasına karşı çıkmasını eleştirerek, "Türkiye’nin AB’ye değil, AB’nin Türkiye’ye ihtiyacı var. Gerekirse o ülkelere 'Oğlum bak git’ demesini çok iyi bi

"AB ülkelerine 'oğlum bak git' deriz"
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzekereci Egemen Bağış, bazı Avrupa Birliği ülkelerinin yeni fasılların açılmasına karşı çıkmasını eleştirerek, "Türkiye’nin AB’ye değil, AB’nin Türkiye’ye ihtiyacı var. Gerekirse o ülkelere 'Oğlum bak git’ demesini çok iyi biliriz" dedi. ’Duran adam’ eylemlerine de değinen Bağış, "Türkiye duran adam arıyorsa CHP’de çok var. Durmaktan başka iş yapmıyorlar. Kılıçdaroğlu da bir duran adam. Bizim, durmaya zamamız yok" diye konuştu.
 
İstanbul’dan havayoluyla Kayseri’ye gelen Bakan Egemen Bağış’ı, Erkilet Havalimanı’nda Vali Orhan Düzgün ve il prokotokolü karşıladı. Bakan Bağış, buradan Valiliğe geçerek, Vali Düzgün’den brifing aldı. Ardından gazetecilerin gündemdeki konularla ilgili sorularını yanıtlayan Bakan Bağış, Gezi Parkı olaylarını değerlendirdi. Bakan Bağış, "Türkiye artık, elitlerin kafasına göre şekillendirdiği bir ülke değil. Kayseri’de tornacının oğlu Cumhurbaşkanı, Yozgatlı bir avukat TBMM Başkanı ve benim gibi Bingöllü bir ailenin oğlu Avrupa Birliği Bakanı olabiliyor. Milletimiz artık, oynanan tuzakları bozuyor" diye konuştu.
 
Bakan Bağış, Gezi Parkı olayları ve Türkiye’nin üyelik sürecindeki fasılların açılmasıyla ilgili bazı AB ülkelerinin Türkiye karşıtı tavır ve söylemlerini eleştirerek, şunları söyledi:
 
"Türkiye’nin AB’ye değil, AB’nin Türkiye’ye ihtiyacı var. Gerekirse o ülkelere ’Bak oğlum git’ demesini çok iyi biliriz. Türkiye 3 yıldır AB kararlığından geri adım atmadı. AB standartlarının ülkemizdeki tüm vatandaşlarımızı kapsaması için çalışmalarımızı sürdürüyor ve büyümeye devam ediyoruz. Bazı fasılların açılmaması demek, bize değil AB ülkelerine maliyet çıkartır. Buradan hesabın kitabın iyi yapıldığı il olan Kayseri’den o ülkelere sesleniyorum; Türkiye’nin AB’ye değil, AB’nin Türkiye’ye çok daha fazla ihtiyacı var."
 
Bağış, Türkiye genelindeki ’duran adam’ eylemleriyle ilgili olarak da ""Bu eylemlerde de bir hayır var. Çünkü duran saat bile günde iki kez doğruyu gösterir. Türkiye duran adam arıyorsa CHP’de çok var. Durmaktan başka iş yapmıyorlar. Kılıçdaroğlu da bir duran adam. Bizim, durmaya zamamız yok. Durmak yok, yola devam" dedi.
 
Bakan Bağış, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti’li Mehmet Özhaseki’den de kendisine Kılıçdaroğlu’dan kazandığı tazminatla aldığı sucuktan ikram etmesini istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem