"AB Türkiye’ye yalvaracak"

 Avrupa'da başlayan ekonomik kriz gün geçtikçe büyüyor. Avrupalı Bakan Türk'ün ayak seslerini erken duydu! Alman Dışişleri Bakanı Westerwelle, AB'nin Türkiye'yi kaybetmemesi gerektiğini vurgulayarak Türkiye 10 yılda başarı hikayesi yazdı' dedi. Almanya Dı

"AB Türkiye’ye yalvaracak"

 

Avrupa'da başlayan ekonomik kriz gün geçtikçe büyüyor. Avrupalı Bakan Türk'ün ayak seslerini erken duydu! Alman Dışişleri Bakanı Westerwelle, AB'nin Türkiye'yi kaybetmemesi gerektiğini vurgulayarak Türkiye 10 yılda başarı hikayesi yazdı' dedi.
 
Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Avrupa Birliği'nin Türkiye ile vakit kaybetmeden müzakare başlıklarını görüşmeye yeniden başlaması gerektiğini söyledi.
 
Almanya'da yayımlanan Saarbrücker gazetesine verdiği röportajda, "Arap dünyasındaki gelişmeler ışığında Türkiye Avrupa'ya eskisinden daha hızlı mı yaklaşıyor" sorusunu yanıtlayan Westerwelle, “AB’ye hızlı bir şekilde üye olunması Türkiye tarafından da talep edilmiyor. Ancak adil davranılması, güvenilirlik ve müzakerelerde saygı konusundaki istekleri haklı. Türkiye son 10 yılda nefes kesen bir başarı hikayesi yazdı” yanıtını verdi.
 
TÜRKİYE AB'DEN CAZİP OLACAK!
 
‘Gelişmelerin, Türkiye'nin Avrupa'nın Müslüman komşuları konusunda bir köprü olabileceğini net bir şekilde gösterdiğini' dile getiren Alman Dışişleri Bakanı, "Biz Avrupalılar, 2013 yılının ilk yarısını kullanıp diğer başlıkları müzakereye başlayalım. Aksi takdirde yakın gelecekte, bizim Türkiye'ye olan ilgimiz, Türkiye'nin bize olan ilgisinden fazla olabilir" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem