AB Türkiye'ye tarih verdi

Lüksemburg'taki görüşmenin ardından yapılan açıklamada müzakerelerin başlama tarihi olarak 5 Kasım'ın seçildiği bildirildi.Bu tarih Türkiye için sürpriz olmadı.AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, geçtiğimiz haftalarda yaptığı son Brüksel ziyaretinde,

AB Türkiye'ye tarih verdi

Lüksemburg'taki görüşmenin ardından yapılan açıklamada müzakerelerin başlama tarihi olarak 5 Kasım'ın seçildiği bildirildi.

Bu tarih Türkiye için sürpriz olmadı.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, geçtiğimiz haftalarda yaptığı son Brüksel ziyaretinde, "AB Dönem Başkanı Litvanya, hükümetlerarası konferans için 5 Kasım'ı boş bırakmamızı istedi" demişti.

AB üyeleri haziran ayında müzakerelerin yeniden başlamasına karar verildiğini duyurmuştu. Ancak süreç İlerleme Raporu sonrasına bırakılmıştı.

5 Kasım'dan itibaren müzakerelerde "Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu" başlıklı 22'nci fasıl açılacak. Ankara'nın öncelikli fasılları ise 23 ve 24 numaralar.

Başlığın resmen açılması konusunda pürüz çıkarma ihtimali en yüksek ülke, 25 Haziran'da açılışı engelleyen Almanya'ydı. Ancak Almanya Başbakanı Angela Merkel, hafta sonu muhalefetini geri çekeceğinin işaretini verdi. Dün de Almanya AB Genel İşler Konseyi toplantısında "başlığın açılmasına muhalefet etmeyeceğini" resmi kanallar aracılığıyla teyit etti.

Başlığın açılması konusunda çekinceleri olduğu bilinen Hollanda engeli de bu ülkenin parlamentosunun geçtiğimiz günlerde yeşil ışık yakması sonucunda aşılmıştı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler