94 yaşına halkın dualarıyla geldim

12 Eylül askeri darbesine liderlik etmesi nedeniyle kısa süre önce savcıya ifade veren eski Cumhurbaşkanı Kenan Evren, “Vatanın elden gideceği sırada neler çektiğimizi hepimiz biliyoruz” dedi ve Türk halkının kendisine duacı olduğunu söyledi. Anayasa’nın

94 yaşına halkın dualarıyla geldim

12 Eylül askeri darbesine liderlik etmesi nedeniyle kısa süre önce savcıya ifade veren eski Cumhurbaşkanı Kenan Evren, “Vatanın elden gideceği sırada neler çektiğimizi hepimiz biliyoruz” dedi ve Türk halkının kendisine duacı olduğunu söyledi.

Anayasa’nın geçici 15. maddesinin referandumla kaldırılmasının ardından son günlerde adı darbe soruşturmasıyla anılan 7. Cumhurbaşkanı Evren, Mehmetçik Vakfı Dergisi’ne mülakat verdi. Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Salih Güloğlu’nun sorularını yanıtlayan Evren, şunları söyledi:

“Ben bugün 94 yaşına geldim. Bunda halkımızın dualarının etkisi olduğuna inanıyorum. Benim gittiğim yerlerde vatandaşlarımızın bütün duaları ‘Allah uzun ömür versin. Benim ömrümden de sana katsın’ şeklindeydi. Belki o dualar sayesinde ben bu yaşa kadar geldim. Bu vatan hepimizin. Bu vatan sayesinde bu noktaya geldik ve vatanın elden gideceği sırada neler çektiğimizi hepimiz biliyoruz. Milletimizin bütünlüğü için Türk Silahlı Kuvvetlerimize sahip çıkalım.”

İLK SERMAYE EVREN’DEN

Mehmetçik Vakfı Evren’in Genelkurmay Başkanlığı döneminde kurulmuş, vakfın kuruluş sermayesi olan 5000 lirayı da Evren ile kuvvet komutanları kendi ceplerinden vermişti. Evren vakfın kuruluş anısını şöyle anlattı:

“Aslında doğrusunu söylemek gerekirse benim aklıma gelmedi. Genelkurmay Personel Daire Başkanı ‘TSK’da er ve erbaşlarla ilgili bazı sıkıntımız var. Bu çocukların vatan hizmeti sırasında şehit olmaları halinde cenaze işlerinde yardım yapılamıyor, kanunlar müsait değil. Bir vakıf kursak da o vakıf kanalıyla bu işleri yürütsek’ dedi. ‘Hay Allah razı olsun’ dedim.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem