8'i TIR 9 araç birbirine girdi

Konya'da buzlama sebebiyle 8 TIR ve bir otomobilin karıştığı zincirleme trafik kazasında 2'si ağır 5 kişi yaralandı. Kaza sonrası kilometrelerce araç kuyruğunun oluştuğu karayolunda bekleyen bir TIR'a arkadan çarparak otomobilde sıkışan sürücü, itfaiyenin

8'i TIR 9 araç birbirine girdi

Konya'da buzlama sebebiyle 8 TIR ve bir otomobilin karıştığı zincirleme trafik kazasında 2'si ağır 5 kişi yaralandı. Kaza sonrası kilometrelerce araç kuyruğunun oluştuğu karayolunda bekleyen bir TIR'a arkadan çarparak otomobilde sıkışan sürücü, itfaiyenin yarım saat süren çalışması sonucu kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Kaza, saat 01.00 sıralarında Konya-Ereğli karayolunun 34. kilometresi Yarma Beldesi yakınlarında meydana geldi.

Ereğli yönünden Konya istikametine giden şeker yüklü TIR, yoldaki buzlanma sebebiyle sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi refüje çarptıktan sonra şarampole yuvarlandı. Kazayı gören arkadaki sürücülerin de yavaşlamak için ani frene basması üzerine zincirleme kaza meydana geldi.

Önünde dörtlüleri yanan otobüsü son anda fark ederek frene basan Halil Öztürk idaresindeki TIR'da, buzlu yolda kayarak refüje çarpıp devrildi. Yola devrilen aracı görüp durmak isteyen aynı yöndeki 5 TIR daha birbirine çarptı. Meydana gelen zincirleme kazanın ardından karayolu araç trafiğine kapandı. Uzun araç kuyruğunun oluştuğu karayolunda, sürücüler saatlerce beklemek zorunda kaldı. Kazada yaralıların olması nedeniyle olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Polis ve karayolları ekipleri de önlem alınması için kaza yerine gönderildi. Bu sırada kilometrelerce araç kuyruğunun oluştuğu karayolunda bekleyen bir başka TIR'a, aynı istikametten gelen Akın K. idaresindeki 42 LY 537 plakalı otomobil hızla çarptı. Çarpmanın şiddetiyle alkollü olduğu ileri sürülen sürücü, ön tarafı büyük hasar gören otomobilde arkadaşıyla birlikte sıkıştı.

Olay yerinde sağlık görevlileri tarafından arkadaşı hastaneye kaldırılan sürücü Akın K'nın araçtan çıkarılamaması üzerine itfaiyeye haber verildi. İlk müdahalesi araç içerisinde yapılan sürücü için itfaiye ekipleri de seferber oldu.

Otomobilin açılmayan kapısını kırım makasıyla kesen itfaiye, yaklaşık 30 dakika süren çalışmanın ardından sürücüyü bulunduğu yerden çıkarmayı başardı. Vatandaşların da yardımıyla araçtan çıkarılan yaralı, sedyeye konulduktan sonra ambulansa taşındı. Otomobilin çarptığı TIR şoförü, "Dörtlüleri yanan arabaya geldi vurdu. Yerler buzluydu. Buzdan haberi yoktu. Geldi vurdu" dedi.

Alkollü olduğu belirtilen yaralı sürücünün otomobilinde yapılan incelemede boş içki şişelerinin de bulunması dikkat çekti. 8 TIR ve bir otomobilin karıştığı zincirleme trafik kazasında yaralanan 5 kişi, ambulanslarla Konya'daki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza sonrası karayolunda saatlerce bekleyen sürücülerin geçişi, kontrollü bir şekilde sağlandı. Çift yönlü olan karayolu oluşan uzun kuyruklar nedeniyle tek şeritten sağlanmaya çalışıldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem