86'lık nineye PKK tuzağı!

İstanbul Yeşilköy’de oturan 86 yaşındaki Melahat A.’yı 8 Mayıs’ta telefonla arayan iki kişi, Bakırköy Emniyet Müdürlüğü’de görevli polis memuru olduklarını belirtti. Şüpheliler, kadının güvenini kazanmak için verdikleri numaranın Bakırköy Emniyet Müdürlüğ

86'lık nineye PKK tuzağı!
İstanbul Yeşilköy’de oturan 86 yaşındaki Melahat A.’yı 8 Mayıs’ta telefonla arayan iki kişi, Bakırköy Emniyet Müdürlüğü’de görevli polis memuru olduklarını belirtti. Şüpheliler, kadının güvenini kazanmak için verdikleri numaranın Bakırköy Emniyet Müdürlüğü’ne ait olup olmadığının sorgulanmasını istedi. Numaranın emniyete ait olduğunu öğrenen Melahat A.’ya şüpheliler, bankadaki hesabının terör örgütü tarafından kullandığını söyledi.
 
‘Operasyon için gerekli’
Şüphelilerin, paranın terör örgütüne yönelik operasyon için gerekli olduğunu belirtmesi üzerine Melahat A., hesabındaki 171 bin lirayı çekerek B.D’ye (35) teslim etti. Melahat A.’yı tekrar arayan B.D, ikinci operasyon için evinin aranacağını, kayda geçmesi ve daha iyi korunması için değerli eşyalarını kendilerine verilmesi gerektiğini belirtti. Bunun üzerine Melahat A., evine gelen şüpheli İ.C’ye (37) kasada sakladığı 200 cumhuriyet altını, 150 yıllık Elmas gerdanlığı ve bir miktar ziynet eşyasını verdi.
 
600 bin TL de gidecekti
Şüphelilerin operasyon için tekrar paraya ihtiyaç duyulduğu gerekçesiyle aradıkları Melahat A., hesabında 606 bin lirası olduğunu, parayı çekmek için bankayla görüşmesi gerektiğini söyledi. Banka yetkilisinin parayı bir gün sonra alabileceğini belirtmesi üzerine yaşlı kadın şüphelilerin teyit etmesi amacıyla verdiği Bakırköy Emniyet Müdürlüğü’ne ait numarayı aradı. Melahat A.’nın dolandırıldığını anlayan polis, tuzak kurduğu şüphelileri parayı  almak için geldikleri adreste suçüstü yakaladı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Polis, şüphelilerin sakladıkları yeri söylemedikleri elmas gerdanlığın, 200 cumhuriyet altınının ve 171 bin liranın bulunması için çalışma başlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler