82 Terörist Kaçarken Yakalandı

Güvenlik birimleri, Kobani'de pratik kazanarak ülkeyi yangın yerine çevirmek isteyen ancak başaramayan teröristlerin sivil halka zarar vermemesi için büyük mücadele veriyor. Güvenlik güçleri, girdikleri her evde evde MOSSAD zihniyetiyle, rulo edilmiş halı

82 Terörist Kaçarken Yakalandı

Güvenlik birimleri, Kobani'de pratik kazanarak ülkeyi yangın yerine çevirmek isteyen ancak başaramayan teröristlerin sivil halka zarar vermemesi için büyük mücadele veriyor. Güvenlik güçleri, girdikleri her evde evde MOSSAD zihniyetiyle, rulo edilmiş halıların, battaniyelerin, yorganların içine, hatta oyuncak bebeklerin, oyuncak kamyonların içine sinsice yerleştirilmiş el yapımı patlayıcıların olduğu bir ortamda operasyonlarına devam ediyor.

Sokağa çıkma yasaklarının uzun sürdüğü ve operasyonların yavaş gittiği yönündeki iddialar üzerine bölgenin şartlarına dikkat çeken güvenlik birimleri, "Arazide teröristle mücadelenin meskun mahallerde yapılan mücadele ile kıyas bile edilemeyecek farklılık ve zorluklar içeriyor. Arazide uzaktan keskin nişancılara hedef olabilirsiniz önceden döşenmiş mayına basarsınız ki bunun arazide fark edilmesi daha kolaydır veya ilk ateşi yeseniz ve kayıp verseniz dahi ardından inisiyatifi ele alabilirsiniz. Arazi her ne kadar engebeli olsa da teknolojik üstünlüğü arazide lehinize kullanabilirsiniz. Arazide TSK her zaman teröriste karşı üstündür" ifadelerinde bulunuyor.

Girilen hemen her evde MOSSAD zihniyetiyle, rulo edilmiş halıların, battaniyelerin, yorganların içine, hatta oyuncak bebeklerin, oyuncak kamyonların içine sinsice yerleştirilmiş EYP'lerin mevcut olduğu bir ortamda operasyonların sürdüğü vurgulanarak, "En önemlisi de yıllarca teröristlerin baskısına maruz kalmış ve canından bezmiş masum sivil halkın arasında onlara zarar gelmeden nasıl teröristleri etkisiz hale getiririm diye kara kara düşündüğünüz yerlerde mi teröristlerle mücadele etmek daha kolay, yoksa arazide mi?" deniliyor.

KOBANİ'DE PRATİK KAZANDILAR

Düşmanın en çok sevdiği ve tercih ettiği, dost kuvvetlerin de en çok çekindiği ve en fazla kayıp verebileceği muharebe ortamı meskun mahallerdeki muharebe olduğunu vurgulayan güvenlik birimleri, "Kobani'de kendilerine verilen dersleri çok iyi çalışıp orada pratik eden teröristler ülkemizi yangın yerine çevirmeye çalışmışlar ama başarılı olamamışlardır, olamayacaklardır. Son çırpınışları Silopi'de tezahür etmiş ve 58 terörist (bazıları kadın kıyafetli) vatandaşın arasına karışarak kaçmaya çalışırken yakalandıklarına" diyerek, şartların zorluklarına dikkat çekiyor.

Dün akşam saatlerinde yine Silopi'de vatandaşın arasına karışarak kaçmaya çalışan 24 terörist daha vatandaşların ihbar etmesiyle yakayı ele verdiklerine dikkat çekilerek, toplam 82 teröristin sadece kaçarken yakalandıkları kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem