"82 bin avukatla ışıklı yolumuzdan sapmayız"

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindeki heyet, Avukatlar Haftası dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti. Feyzioğlu ve beraberindekiler, Atatürk'ün mozolesine çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Misak-ı M

"82 bin avukatla ışıklı yolumuzdan sapmayız"
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindeki heyet, Avukatlar Haftası dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.
 
Feyzioğlu ve beraberindekiler, Atatürk'ün mozolesine çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçildi.
 
Burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Feyzioğlu, şunları yazdı:
"Yüce Atatürk, bugün demokrasimize ilişkin yaşadığımız sorunların temelinde, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına ilişkin evrensel değerlerin yasama, yürütme ve yargının temsilcileri tarafından topyekun bir türlü içselleştirilmemiş olması vardır.Biz ışıklı yolunuzun yorulmak bilmeyen yolcuları olarak 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla size söz veriyoruz, 82 bin avukat, 79 baro ve bizi takip eden on milyonlarca yurttaşımızla birlikte kurduğunuz Cumhuriyetin değerlerini koruyarak, hukuk devletini ve demokrasiyi omuz omuza, el ele yükseltecek, size layık olduğumuzu ispatlayacağız. Şükran duygularımızla..."Heyet, daha sonra ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün kabrini de ziyaret etti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem